fredag 14 december 2012

Jordgubb, mint, banan

och så lakrits såklart! Är smakerna på årets julgodis här i huset. Avslutade dem nu på morgonen, det sista chokladdoppandet och rullandet i socker. Världens kladdigaste kök har jag nu...



 
 
Lakrits- och citronkolan har varit klara några dagar så att jag går in i skafferiet varje gång jag passerar! Samtidigt som jag predikar vikten av att inte småäta för mina döttrar! Jag kan det liksom på pappret men jag lever inte som jag lär!
 
 


Ett under måste nog till om det ska finnas några kvar på askens botten på själva julafton! Så därför sätter jag P för julgodiset här, min kropp klarar inte fler sorter för det är jag som mumsar mest! Jag kan verkligen rekommendera Leila Lindholms marmeladkonfekt med jordgubbssmak för marmeladkonfektsälskare.Gjorde den första gången förra julen! Man ska ha gott om tid och en del tålamod bara! Bananfudge och mintkakor var de andra två sorterna, vi ska ha vänner från byn på middag ikväll och till kaffet så ska de få hugga in på detta, ska komplettera med peanut butter whoopies också.

Jag ska sätta en Boeuf att puttra snart och sedan göra lite helgfint, jag har börjat jobba efter 5 veckor hemma med min skeva hand. Det är bra att vara tillbaka på jobbet, min familj har vant sig vid en hemmafru! 





Årets julkrans på vår dörr är enklaste någonsin, bara eukalyptusblad som nu frusit lite och en liten snörstump. Jag vill ha det så, less is more.

Nu ska jag ta tag i fredagen! Det är lunhtid, Ärtan och jag är inte påklädda ännu!

En underbar helg önskar jag er alla!         Kram Jenny

13 kommentarer:

  1. Dina bakverk ser riktigt goda ut, perfekt att ge som en gå bort present!! Älskar mint choklad!
    Här hemma äts det också upp fort när man bakat!
    Hoppas ni får en trevlig kväll med vännerna

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Det där med att leva som man lär...jag är inte heller direkt bäst på det när det gäller julgodis..hihi.
    Spännande smaker i ditt julgodis..men nu är jag nog färdig med mitt godisbakande.

    Stora kramen till dej

    SvaraRadera
  3. jag älskar doften av eukalyptus! och så mycket gott du gjort!!!! ha en fin fredagskväll! Kram Nilla

    SvaraRadera
  4. Så härligt gott det såg ut! December månad = livsfarlig! Här slinker det mesta ner, jag är som den där sopphögen hos Fragglarna, om nån kommer ihåg?... Lussebullar, sötsaker, chokladfudge, köttbullar och julskinka sköljs ner med både glögg och glühwine... Inte allt på samma gång, men jag småäter allt som kommer i min väg. ;-)
    Kram, Judira

    SvaraRadera
  5. Hej på dig! Vad mycket gott du gjort:) Jag och Sambon har precis avslutat vår marsipangodiskväll. Men vi gjorde lite mindre avancerat godis än dig:) Jag gjorde Mozartkulor i lite olika varianter och Rickard som är mer pysslig och konstnärlig gjorde tomtar och grisar:)

    Superfin krans på dörren!

    Tack för att du alltid tittar in till mig!

    Ha en fin helg,

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  6. Åh det där såg gott ut!
    Här väntar vi med godiset en vecka till så det räcker över jul ;)
    Ha en fin helg, kram Suss

    SvaraRadera
  7. Underbar enkel och vacker krans! Passar så bra hemma hos dig! Herreeeguud, måste vara som att bo i himmelriket hemma hos dig, en massa smaskigt godis och underbar mat! Åhhhhhh!

    Ha en fin helg, Jenny!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  8. Åh så mycket gott och vilken underbar krans, kram

    SvaraRadera
  9. Nej vem gör det... lever som man lär. Inte i detta hus heller.
    Fint med kransen, har funderat i flera år på att ha sådana i vardagsrumsfönstren men inte kommit mig för. Nu har jag euaklyptus med amaryllis i en vas istället.
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  10. Så fint och gott och vilken vacker krans!

    SvaraRadera
  11. Åh... vilket godis... jag tror jag smäller av!!

    SvaraRadera
  12. Åh vad gott! Jag har inte hunnit med att göra nått julgodis än... :) kanske undermedvetet så jag inte ska äta ihjäl mig innan jul :D... Vi ska absolut göra lakritskola men vill oxå göra olika chokladgodisar mums... Idag bakade vi lussebullar i alla fall som vi doppar i smält smör och vanilj+ sockerblandning när vi ska äta dem...

    Kram, kram

    SvaraRadera
  13. Hej. Vilken trevlig blogg. Första gången jag kikar in här.
    Jag gör som du...förklarar för barnen vikten av att INTE småäta men jag kan inte hålla mig borta själv. Jag lever inte som jag lär. Men jag försöker.
    Delar du med dig av recepten på dina underbart smarriga kolor och annat du bakat? lev så sugen när jag såg dina bilder.
    /Carola

    SvaraRadera