tisdag 10 juli 2012

Förra sommarens favorit



Hej!  Nu har den riktiga semesterlunken infunnit sig, dagarna flyter ihop med varandra och man vet inte vilken dag det är. Det är så det ska vara, sitter i köket med ett glas rött (jag dricker inte rosé på sommaren utan alltid rött!!) och äter pingvinstång mint och lakrits.
Den här salladen blev husets sallad här förra sommaren! Det är egentligen en förrättsallad med jordgubbbar och taleggio. Nu häromkvällen gjorde jag en jättestor med grillad Halloumi i istället för att göra den mera barnvänlig. Den är underbar som förrättssallad och lägga upp på ett stort vackert fat och låta gästerna ta för sig själva av!
Nu åt vi den som middag med stekt kyckling med en falsk salsa verde till, också jättegott!





                               Jordgubbssallad med taleggio

6 portioner

1 liter jordgubbar, sköljda och rensade
100 gram blandade salladsblad, sköljda och torkade
2-3 färska röda eller gula lökar
flingsalt och nymald svartpeppar
olivolja
200 g taleggio
balsamicocreme
några basilikablad

1. Dela jordgubbarna. Lägg salladsbladen i en skål.
2. Skiva löken tunt och blanda i den tillsammans med olivolja och salt och peppar.
3. Vänd i jordgubbarna och lägg upp alltsammans på ett stort fat.
4. Skiva taleggion och fördela över. Ringla över lite balsamicokräm och dekorera med basilikablad. Servera genast. (Recept från ett sommarnummer av lantliv 2010)




Förenklad Salsa Verde: blanda hackad vitlök, koriander, grön chili och bladpersilja med olivolja och saft av lime. Mums!



            Nu ska jag vattna! Kram Jenny


1 kommentar:

  1. Vad skönt det låter med dagar som flyter ihop! Kram

    SvaraRadera