torsdag 10 augusti 2017

Fortsätter.....







med samma smaker,













hallon & tomat















fast denna gång i en liten Gazpacho.


















Hallongazpacho.

1 stor kanna

400 gram halvtinade frysta hallon
150 g skalad urkärnad gurka
300 g urkärnade plommontomater
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1/2 kruka koriander
2 dl vatten
1/2 msk lantbuljong
1 tsk hallonbalsamico
2 dl tomatjuice
1 dl hallonjuice
saft från 1 lime
örtsalt
svartpeppar från kvarn

Dekoration; mynta, ärtskott, färska hallon, koriander

Koka upp buljongen och låt den svalna.
Skala och hacka vitlök plus chilin (ta bort kärnorna och hinnorna på chilin), tärna gurka och tomat.
Mixa hallonen,gurka, tomater, vitlök, chili.
Tillsätt tomatjuice, hallonjuice, avsvalnad buljong, limesaft, koriander och mixa igen. Smaksätt med hallonbalsamico, örtsalt och svartpeppar. Ställ kallt minst en timma.

Vid servering hacka ihop tillsammans ärtskott och mynta så smakerna blandas. toppa soppan med blandningen plus färska hallon och korianderblad.















Får ni också lite Matinspo  på resande fot, som ni sen försöker återskapa er egen version av hemma i köket?






















Vi fick på en restaurang in ett underbart grönt litet flingsalt till brödet, vi försökte alla lista ut var det var!












Jag tyckte att det kändes som oregano,











Ingen hade rätt, det var pesto!

Fixade till det hemma tillsammans med surdegsbaguette och god olivolja!

Supergott, exakt samma smak som på Mallis men inte den fräscha mörkgröna färg som den! Mer som mossa!!














En siderätt som vi beställde in på ett underbart ställe i Palma var Pak Choi, superenkelt med Hoisinsås, båda minsta vräkte i sig, ovanligt med en grönsaksrätt, så att snabbt blev detta till en side i vårt kök fast jag plussade till sparrisbroccoli för mera mat.



Tummen ned från båda minsta, smakade inte alls som på Mallis.....












Varmt så det ryker, annars får barn och man här ofta vänta tills jag har fotat, om det är något nytt som har skapats!























Vi gillade dock detta skarpt som en Side-rätt till grillat kött, behövdes inte mer än så!



Godkväll,
har haft en underbar dag med frukost och morgondopp med min syster och hennes prinsar och sen världens längsta frossarlunch på ett nytt ställe, i våra hoods hör och häpna med Pärlan och hennes vän och vännens mamma. En underbar bonus när det blir så, inget att ta för givet men Pärlans vänner har fantastiska mammor som blivit mina nära vänner. 

Nu blir det serie här för äntligen är J hemma från jobbresa så vi kan kolla på den vi började på tillsammans! Det går lite tid mellan avsnitten eftersom han reser så mycket och det känns ju helt förbjudet att kolla själv när man har börjat en serie tillsammans eller hur!!



                                                                                     Kram Jenny






15 kommentarer:

  1. Åh vad gott det ser ut, du bjuder alltid på
    så goda recept och vackra bilder.
    Fin fredag till dig.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Det här såg väldigt gott ut. Flingsaltet lät smarrigt, ska jag nog fixa till.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  3. Så läckert och gott! Dina bilder får smaklökarna att explodera av lycka!

    KRAMAR Anna

    SvaraRadera
  4. Vackra bilder på god mat. Ser inspirerande ut. Ha en fin helg. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Men så härlig mat inspiration! Får visa min man detta ;) här hemma är det han som lagar mat och jag brukar komma med önskemål! Vi va på Gotland i sommar och mat som vi ska testa hemma är saffranspannkaka som känns kanske mer som en efterrätt men gott va det!!

    SvaraRadera
  6. Håller helt med angående serietittandet. Man kan inte tjuvkolla själv när mannen är borta!
    Din mat se så god ut!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  7. Låter gott och ser gott ut! Detta ska testas :)
    Söndag igen...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  8. Vilka läckerheter! Tomat och hallon, en kombination jag aldrig tänkt på, men låter gott på det sättet du beskriver det.
    Önskar dej en fin dag!

    SvaraRadera
  9. Hej!! Och tack för att du kikade in, blev jätteglad!
    Tur jag kan njuta av dina underbara bilder på Insta också...

    KUL att blogga lite igen!

    KRAM

    SvaraRadera
  10. Underbara bilder som får det att vattnas i munnen mums !!
    Tittar förbi för att önska dig en underbar fortsatt helg
    KRAMISAR

    SvaraRadera
  11. Mmmm, så gott allt ser ut.... Vilken tid och kärlek du lägger ner på matlagningen, det inspirerar mig! Sparrisbroccoli har jag varken hört talas om eller sett i någon butik...
    Roligt med nya vänner, det förnyar tillvaron lite !
    Söndagskram till Dig från Kate

    SvaraRadera
  12. men gud så mycket smarrigt du bjuder på hela tiden... Projekt äta ur frysen skulle vi också behöva påbörja..;) Underbara somriga bilde rhos dig som alltid..;) Kram Katarina

    SvaraRadera
  13. Hej!! Och tack för att du kikade in, blev jätteglad!


    แคมฟรอก

    SvaraRadera
  14. Mmmm, so much everything looks .... what time and love you lay down on the cooking, it inspires me! Asparagus broccoli I have not heard of or seen in any shop ...
    Fun with new friends, it revives a little!

    หนังเกาหลีใหม่

    SvaraRadera