tisdag 1 september 2015

Flavour everything with love

 
 
 
Underbart att tillåta sig själv att lämna jobbet i snäll tid. Att komma hem, dra igång tvättmaskinen och kaffemaskinen. Slå sig ner en helt liten stund med bloggen en stor kaffe och några rutor mörk choklad med lakrits. En liten andningspaus.
 
Hinna småprata med flickorna, det luktar till och med nybakat här men inte tack vare mig utan det är Sessan som bakar med en vän.
 
 
Idag har jag ett middagstips som blev till utifrån en kylskåpsrensning, det blev dock så gott så att vi har lagat det igen!
 
 














Lövbiff och räkor i frysen, ett halvätet paket äggnudlar i skafferiet och lite halvledsna grönsaker i kylen blev till en liten nudelsoppa med grönsaker med biffspett och grillade räkor till.





Jag brukar lägga grönsaker som är lite ledsna på isbädd ett tag så piggar de på sig oftast och får tillbaka lite av sin forna spänst. Till sallad brukar jag fylla på vattnet i salladsslungan med isbitar.









Börja med att marinera biffen till spetten. (Jag använde metallspett, men blötlägg om du ska ha träspett).


Biffspett till nudelsoppa.

8 skivor lövbiff

Marinad:

1/2 dl japansk soja
3/4 dl majsolja
3 msk honung
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 superfint hackad liten röd chili

2-3 lime

Vispa ihop marinaden, skär varje biffskiva i 3-4 delar. Lägg köttet i marinaden och låt marinera i 1 1/2 timma. Trä upp på spett och grilla på grill eller i panna på spisen. Grilla limen i halvor bredvid, pressa grillad lime och smaksätt soppa och spett med.





Jättebra ätpinnar till små som övar att äta med pinnar! Plastpinnar som sitter ihop i toppen med en nalle! Ärtan älskar dem!






Soppa med nudlar och grönsaker.

2 liter lantbuljong
250 g äggnudlar
1 dm purjolök
2 morötter
1 paprika
knappt 1 halvt huvud isbergssallad
2 msk fisksås


Skär upp alla grönsaker och lägg upp på ett stort fat. Koka nudlar enl anvisning.
Koka upp buljongen och smaksätt med fisksås.

Jag låter alltid familjen komponera sin egen soppa vid bordet och sätter fram nudlar, grönsaker och buljong för sig.











Flavour everything with love, älsklingsservetter från HMhome.






Första gången grillade vi räkor till också, som jag bara gnidit in med olivolja och smaksatt med flingsalt.

Andra gången hade vi överbliven kyckling i frysen som redan var tillagad som vi bytte räkorna mot, båda gångerna kombinerade med biffspetten.






Vi hade leftovers till dessert också! Sockerkaka och hemkokt vaniljkräm, det hade varit bakelser med bär och grädde på ett familjekalas. Här bytte vi bär mot grillade nektariner och det var ännu godare!



 
 
 
Nu ska jag ta itu med dagens middagsfix, ingen dessert idag blir det dock! Men vi får se om det blir ett nytt middagstips sen kanske, jag har en plan på en paprikamarinad till kyckling får se vad det landar ut i!
 
 
Önskar alla en fin tisdagskväll, själv tänker jag vara snäll mot mig själv och ta en lång pw med musik i öronen om min gåvän är upptagen och sen nytt lack på tånaglarna för visst ska väl tårna fortsätta med sommarkostym ett tag till!
 
 
                                                          Kram Jenny
 
 


17 kommentarer:

  1. Så mycket gott! Blev riktigt sugen på din middag.

    Har målat mina tår blå... =)

    Ha en fin kväll och Kram! Anna

    SvaraRadera
  2. Ser verkligen aptitretande ut. Klart man ska piffa upp resterna med lite kärlek. Fina soppskålar du har och snygga servetter är pricken över i. Kraaam pia

    SvaraRadera
  3. Så himla bra tips !!!
    Måste prova spetten lät sååå gott
    Vackra bilder som vanligt !
    Tack för all inspiration ❤️
    Kram Sanna

    SvaraRadera
  4. Självklart ska tårna ha lack. Det kör jag med året runt. Känner mig naken utan. Härligt med pw och god mat.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Men hur mysigt........Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Så smart att göra spett på lövbiff! Efterrätten ser också smarrig ut!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  7. Att få göra sin egen portion soppa vid bordet är verkligen perfekt, både gott och roligt! Spetten till lyfter ju soppan väldigt, mums säger vi:)
    Sommarkostym, absolut!

    Kram på dej.

    SvaraRadera
  8. Det ser så himla gott ut :) Vilken bra ide att ta tillvara på rester. Brukar jag med göra då det slängs på tok för mycket mat. Kram och njut av dagen <3

    SvaraRadera
  9. Vilken festmåltid det blev. Soppa måste jag göra oftare, det är ju så gott och går oftast fort. Ha en fin helg. Kram Annika

    SvaraRadera
  10. Leftovers kan ju bli så gott! Bra tips där med lite ledsna grönsaker...man kastar alldeles för mycket mat tyvärr! Så dumt!
    Härligt inlägg som jag tar till mig av...
    Kram till dig,
    Titti

    SvaraRadera
  11. Åh så fint och gott! Var hittade du ätpinnarna? Kram

    SvaraRadera
  12. Du bjuder på både vacker dukning, underbara foton och mat som får det att vattnas i munnen. Måste komma ihåg det här receptet och pröva. Här blir det också gott ikväll - grillad älgkalvstek som är en favorit. Fin lördagskväll till dig. Kram.

    SvaraRadera
  13. Så gott! Perfekt när man kan använda sig av sådant dom redan finns hemma. Kram Camilla

    SvaraRadera
  14. Bra tänkt, just och hitta på något av det
    man har skulle man göra oftare. Ser så
    gott ut allt du lagar till.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  15. Ser såååå got ut!
    Så gillar jag att laga mat!
    Ha en trevlig söndag!

    SvaraRadera
  16. Visst är det skönt att komma hem i tid.
    Oj så mycket gott :)
    Kram Pia

    SvaraRadera
  17. Men alltså! Vilka leftovers, inte illa alls!

    Kram kram

    SvaraRadera