måndag 10 augusti 2015

Back to work

Det var ett tag sen. Vi spontanbokade en resa till solen och tillbringade semesterns sista tio dagar på Mallis.




Det var inte alls planen för den här sommaren, men nu blev det så och det blev superbra! Vi kom på att vi inte stuckit iväg oplanerat sen innan barnen! Så det var kanske dags!





Återupplevde favoriter som den arabiska gamla fina trädgården.





Och klipphopp i Sa Calobras kvällssol.




Och nya pärlor på våra roadtrips, bäst kan det bli när man hamnar nån helt annanstans än planen som den här resturangen i bergen.









Att finna en underbar inredningsbutik där man minst anar. Min skatt därifrån är värd ett eget inlägg och jag höll på att mista den i säkerhetskontrollen. Men J och jag är ett bra team när vi ska släpa hem otympliga inredningsdetaljer!





Me and my girls.






Idag tillbaka på jobbet, märklig känsla. Jag förlänger semesterkänslan genom att försöka återskapa matminnen från Mallorca. Att byta ut tomaterna i en klassisk Caprese mot mogen mango och dressa den med lite chilisting.






En pasta med färsk korv och massvis av mandelspån.





På mitt sätt blir det med en sallad till. Alltid.




Mozzarella med mango.

2-3 port

2 mozzarellabollar
2 välmogna mangofrukter

lite ruccolablad

dressing

saften av en lime
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
3/4 tsk samal oelek
1 nypa råsocker
några drag med chili explosionkvarnen
flingsalt

Skiva mango och mozzarella och varva upp på fat till var och en, vispa ihop alla dressingingredienser och dräll över mozarellan och mangon. Toppa med några ruccolablad.






Såklart ska det vara spansk korv och ost i denna, jag tog lite "tager vad man haver"- principen och tog färsk salsiccia och den ost vi hade hemma.


Fusilli med salsiccia och mandelspån.

4 port

8 små färska salsicciakorvar, ca 650 g
100 g mandelspån
rikligt med god olivolja
1 pkt fusillipasta, 400 g
några tjocka skivor smakrik ost
flingsalt & nymalen svartpeppar

Koka pastan al dente, gröp under tiden ur innanmätet ur korvarna och fräs på dem ordentligt i rikligt med olivolja, tillsätt sedan mandelspånen. Blanda i den nykokta pastan, låt ostskivorna smälta på som ett täcke. Salta och dra några drag med pepparkvarnen!






En sallad med jordgubbar och fikon passar perfekt till salsiccian.

Sallad med jordgubbar & fikon

70 g ruccola
6 färska fikon
250 g småtomater i mixade färger
1 1/2 liter jordgubbar

Skiva fikonen, snoppa och halvera jordgubbarna och tomaterna, blanda med ruccolan på ett fat!

Dressing överflödig!







Så nu dags att sova, något av en rivstart idag. Men jag trivs när det är ett högt tempo, flickorna får lata sig en vecka till och imorgon ska Sessan återskapa semestersmaker i form av chokladmilkshake har hon lovat.


                                          Godnatt kära ni och tack för att ni tittar in hos mig, när det är uppehåll
                                          här så finns jag på Instagram under samma namn.



                                                                     Kram Jenny

17 kommentarer:

  1. Vilken underbar resa ni verkar ha varit på. Kul att hitta nåt oväntat. Och vilka fina rätter du fixat till. Som vanligt. Den där mango-mozzarellan… mmm….

    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Tokälskar möblemanget och miljön på första bilden! : )

    SvaraRadera
  3. Semester är att komma hemifrån och slippa alla måsten och bara njuta av sol, bad och god mat. Förstår att ni hade det ljuvligt på Mallis och ljuvliga är alltid dina rätter du bjuder på här inne. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Woooo,underbart med M;allis & vilka ljuvliga foton ♡ ...
    Ha det så gott även om vardagen börjat!

    /Semesterkramar

    SvaraRadera
  5. Härligt det ser ut!

    Kram N

    SvaraRadera
  6. Härliga bilder, skönt att ha sådant att tänka tillbaka på. :-) Spännande det lät med caprese på mango, ngt att testa. :-) kramizz Laila

    SvaraRadera
  7. Men åh så härligt! Det var ju verkligen rätta sommaren att rymma från Sverige :-).

    Underbara bilder nu längtar jag dit :-)

    Kram Malin

    SvaraRadera
  8. Åh vilka härliga bilder!! Skulle så gärna vilja åka till mallis, för det var så himla länge sedan.
    Spanska korvar är nog bland det godaste som finns, säger jag som egentligen inte gillar korv.
    Smarriga recept.. och vad spännande att få se vad du hittade som var så otympligt.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  9. Mmm så gott, ett bra sätt att förlänga semester känslan på. Kram Anette

    SvaraRadera
  10. Vilka härliga bilder från en resa, det ser verkligen ut som att ni haft det riktigt härligt! Mallis är vackert, det gäller bara att ge sig ut och upptäcka, och det har ni ju onekligen gjort:)
    Något av det bästa med att resa, i alla fall för vår del, är ju maten! Perfekt sätt att återuppleva resorna med hjälp av just dofter och smaker, försöka återskapa och förändra lite. Mangomozzarellan ska vi absolut testa, den passar oss perfekt i smaken!

    Kramar till dej

    SvaraRadera
  11. De där spontantesorna blir oftast de bästa! Inte så stora förväntningar utan det blir sol o semester på direkten! Underbart för er!

    Så mkt gott! Mums!! Kram Anna

    SvaraRadera
  12. Vad mysigt att avsluta semestern med en resa!
    Det blir bra att ta fram minnen ifrån en regnig novemberdag :)
    Kram Ulrica

    SvaraRadera
  13. Spontantesa låter så härligt! Det är jag dålig på men jag skulle vilja bara sticka iväg någon gång. Tyvärr svårt i mitt jobb som frisör då kunderna gärna bokar långt i förväg. Men någon gång kanske....
    Trevliga bilder och recept som alltid hos dig!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  14. Åhh vilka underbar bilder... Njuter av varenda en, dit skulle jag verkligen vilja åka.

    Stor kram till dig
    Jessica

    SvaraRadera
  15. Å vad mys med en spontanresa till Mallis. Kram.

    SvaraRadera
  16. Underbara bilder av en alldeles underbar semester...härliga bilder du bjuder på!
    Somrig kram,
    Titti

    SvaraRadera
  17. Vilka härliga bilder!
    Perfekt att boka innan jobbet kör igång igen! Krsm

    SvaraRadera