söndag 18 maj 2014

En vecka

sprang förbi med extra allt!


Körsbärsblommorna har blommat längre än de brukar i år, det känns som om de började blomma och sen blev det kallt så stannade det av och blev inte som stora fluffiga snömoln i år.


Fyndade tre jättehortensior för 100 pix. De var lite hängiga, men jag brukar köpa blommor på rea, egentligen har jag väl inte tillräckligt gröna fingrar för det men ett par har jag allt räddat livet på. Hoppas på dessa som fått flytta ned i en zinkbalja vid vår uppfart.



Fram tills nu har jag bara vågat ha frosttåliga blommor, som dessa utanför ytterdörren, de växer så det knakar och svämmar över, precis som jag vill ha det att det växer helt vilt och rufsigt!


Ogräsblommor plockade i dikesrenen på väg hem från jobbet, billiga snabbfångade snittisar!





Burgers and friends i onsdags, en av våra käraste vänfamiljer ska vara bortresta länge så vi ville passa på med en middag till, tillsammans med några familjer till. Underbart med sån lyx mitt i veckan, Burgare och marängsviss till stora och små, keep it simple on a wednesday!


I torsdags bakade jag tolv sockerkakor till jobbets vårutflykt, det är nytt rekord för mig. Efter utflykten i fredags så var det dags för tjejmiddag, överraskningsmiddag för en av grannbrudarna som fyllt år!

Jag hade med mig teriyakimarinerade rostbiffsrullar till knytismiddagen
För mig har det varit party hela helgen, mannen och jag har varit på stor födelsedagsfest i en annan stad så att det blev en hotellnatt. Egentid och hotellfrukost kändes underbart, jätteparty med 100 personer, jag kände ingen! Var med i egenskap av fru! Men jag hade kul trots sömnbrist som kolsyra i knoppen, träningsvärk i skinkorna idag av måååånga timmar i stilettos. All träning är bra träning eller hur!


Rundade av helgen i köket med en rabarberbaj som dessert till söndagsmiddagens torskrygg.




Första gången jag provade att göra såhär, men en nöjd familj och även jag själv gör att jag lägger ut ett recept jag bara gjort en gång!


Rabarberpaj med mandelsmul och färska hallon.

4 rabarberstjälkar
1/2 dl råsocker
120 g mandelmassa

Smuldeg
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl fiberhavregryn
3/4 dl råsocker
1 dl mandelspån
en rejäl nypa flingsalt

smör att hyvla över pajen

125 g färska hallon

Florsocker

Smörj en form med en rejäl klick smör. Lägg skivad rabarber så det täcker botten rejält. Strö över socker och riv över madelmassan.

Blanda alla torra ingredienser till smuldegen och nyp ihop det med smöret som ska vara kylskåpskallt. Smula över degen, och hyvla sen över smör. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 20 minuter. När pajen har svalnat lite, dekorera med färska hallon och pudra med florsocker. Servera med massvis av hemkokt vaniljsås med extra mycket vaniljstång i!


Första riktiga utemiddagen på altanen idag! Då måste man unna sig lite vin till maten, söndagsmiddag och allt. Kan liksom lika gärna fortsätta den inslagna vägen den här veckan! Japp det var min vecka i ett inlägg!

                                                    Sleep tight!

                                                        Kram Jenny

17 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder. Jag måste också köpa lite vårblommor, måste bara få loss den där tummen....Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Underbara försommarbilder så mycket roligt du hunnit med på en vecka! Kram Sara

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Wow vilken vecka!
    Full med massa roligheter:)
    Den där pajen lät ju ganska lätt att göra, ska väl tom jag kunna;) Supersmarrig verkade den med:)
    Gillar verkligen dina bilder, de är så fulla av inspiration.

    Ha en bra start på veckan!

    Kram Sofi

    SvaraRadera
  4. Oj vad härligt. En fullspäckad vecka med umgänge och party! Precis som jag vill ha det ;-) Vackra blommor du har. Jag vågade mig på att sätta ut de sista sommarblommorna i helgen. Nu måste det väl banne mig vara tillräckligt varmt.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Vilka härliga bilder, pajen lät galet god kram Diana

    SvaraRadera
  6. Härliga och jättefina bilder :)
    Receptet på pajen sparar jag, perfekt till sommarens fika stunder.
    Kram och ha en fin dag

    SvaraRadera
  7. Men åh vilka fina bilder!!! Och vilken smarrig mat!!!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  8. Dina recept kommer att hamna i min "goda recept" mapp. Hallon och rabarber.. Smarrigt! Härliga blomarr. gillar zinkbaljor med grönt i. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  9. Låter som en härlig vecka :)

    Hortensia är så pampigt fina :)
    Mina två från förra året verkar inte ha klarat sig, så nya står på inköpslistan. Gärna blåa..

    Kram Kram

    SvaraRadera
  10. Vilka fina bilder! Jag lär definitivt laga den goda pajen. Kram Stina

    SvaraRadera
  11. Åh så gott och mysigt.

    Helt galet men jag har fortfarande inte kommit iväg och inhandlat blommor till trädgården än. .

    Kram N

    SvaraRadera
  12. vilket härligt inlägg. Mat, vänner, blomster, familj, kärlek, ja allt som livet bör innehålla! Så fint!
    Kram på dig

    SvaraRadera
  13. Så fint ni bor!!! Ja tänk vad vackra ogräsblommor kan vara :) Kram Anna

    SvaraRadera
  14. God natt Jenny !

    Ser underbart gott allt vad du gör och lagar.
    Mysigt att ses med vännerna.
    Det gäller att ta vara på det.

    Må så gott och ha en fin fortsättning på veckan !

    Kram

    SvaraRadera
  15. Älskar dina Bilder och dina fina blommor, ditt underbara hem och din goda mat och allt fantastiskt gott du bakar!!! Inspiration!!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  16. Så fint ni bor och den där spontana middagen lät både god och trevlig!!
    Veckorna bara rusar... fredag igen liksom inte för att man klagar!
    Pajen verkar ju smaka riktigt gott (blir en kopia-igen av allt gott du lagar/bakar)

    Trevlig helg
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  17. Herregud så vackert ni bor :)
    Tack snälla för receptet på pajen, jag har rabarber som är i midjehöjd nu :)
    Stor kram o ha en fin kväll
    Jessica

    SvaraRadera