lördag 9 mars 2013

Så mycket tid

till att blogga har det inte blivit för mig denna vecka, jag är ju långt ifrån lika flitig som många andra men planen har varit att det iallafall skulle blivit något mer inlägg här tidigare i veckan. Jag har det i huvudet men hinner inte med, med kamera och dator! Men nu så, efter en brakfrukost med familjen och två extraflickor som nattat över hos Pärlan så fanns en liten stund för mig!



Jag är sedan många år tillbaka ingen frukostmänniska, min standardfrukost är latte och smoothie på jordgubbar och havremjölk. Men nu efter diverse influensor så har frukost varit det enda jag varit sugen på.. Scones, amerikanska pannkakor, fruktsallad, knäckemackor med leverpastej, löskokta ägg, ja ni hör ju själva jag har frossat i frukostmat! Men nu är den tillbaka nästan helt, min stora aptit på all annan mat också!

Och på tal om mat, i torsdags så fick jag leva min dröm på heltid för en dag och kväll! Jag jobbade hela dagen med min bisyssla, mitt cateringföretag som efter många om och men kommer att ha samma namn som bloggen. Tanken är att jag ska ha bloggen som fönster för cateringen, ett litet krux bara jag hinner aldrig fotografera mina uppdrag, jag far runt som en skållad iller och grejar med maten. Så på nästa uppdrag så önskar jag mig en annan fotograf och hans fru har lovat mig att han ska följa med! Jag hann tänka många tankar i torsdags kan jag säga... Jag fick göra många räddningar och dribblingar i köket och sista två timmarna så var det mer ett familjeföretag med min syster som hackade rev och skalade i hundratio med bebis i babybjörn på magen och Pärlan lastade allting i bilen och sedan körde jag iväg i full fart med hela bilen full av stora fat som skramlade, massa mat och kristallglas och tulpaner och linneservetter... Jag hann med minsta möjliga marginal...

Jag är perfektionist och då behöver man en hel del tid eller så får man trolla, jag vill alltid dekorera bordet också. Denna gång var det ett gigantiskt stort runt konferensbord, en utmaning att sätta sin prägel på. Jag skarvade en massa ärvda och loppisfyndade linneservetter kors och tvärs så de täckte hela bordet och sedan vita och ljusrosa tulpaner i gamla glas. Ett hål i mitten av bordet som var för en massa sladdar egentligen gjorde att jag fick ställa glasen som i en cirkel, hade velat ha en bild som sagt. Men nästa gång så! Tulpanerna åkte med hem, de har varit med om en del, bla så kastade maken sin dator ovanpå dem. Men nu är de helgblommor på vårt matsalsbord!


Jag har två bilder från resans gång i torsdags!


Två stora fat med Romansallad som blev till caesarsallad med kycklingspett, brödkrutongerna i påsen. Kan verkligen rekommendera att göra krutonger med Voltaires örtsalt med ramslök, det blev jättegott.


Tre bröddegar vilar under förkläden och blev till tre brytbröd, receptet finns här på bloggen, jag försöker inte länka idag, jag får det aldrig och fungera, måste ta reda på vad jag gör för fel.


Detta var det lilla söta som fick avrunda, jag satte till lakrits till mina favoritchokladrutor och dekorerade med hallon och mjuk sötlakrits. Serverade med frukt- och bär spett där hallonen kom upp igen.

Jag jobbade igen denna dag igår på vanliga jobbet! Fredagar är ju både bästa dagen att jobba på och att vara ledig på! Nu ska jag ta tag i mitt försummade hus och städa lite... Ikväll blir det familjemiddag med syster, svåger och pojkarna, biff Rydberg som älskas av både barn och vuxna.

Vad har ni för planer?

                                                       Kram Jenny

18 kommentarer:

  1. Åh så mycket gott du visar! Och vackra blommor!
    Har du ett cateringföretag oxå? Så duktig du är, kram Suss

    SvaraRadera
  2. Åååååh den där fruktsalladen ser ju alldeles underbar ut !! Nomnom :) Å vilka ljuvliga tulpaner !! Tulpaner är sannerligen ett vackert vårtecken.

    Ha en fin helg !

    Kram Linda

    SvaraRadera
  3. Åhhh, fruktsalladen...så good den ser ut!!
    Vad kul med catering, tycker det är så kul att läsa om andra kvinnor med företag, alltid inspirerande!
    Ha en fortsatt trevlig lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att det gick bra med.cateringen även om det verkablivit lite stressigt mot sltet! Eva

      Radera
  4. Så kul det var att läsa om ditt uppdrag, kunde se framför mig hur du skenade omkring som en flitig myra, hihi! Synd att du inte hann att fota, men förstår dig. Glöm bara inte nästa gång! ;-)
    Kram! Judita

    SvaraRadera
  5. Oj vad stressigt det lät! Tur du inte har så varje dag, eller? Fruktsalladen skulle jag verkligen viljabha, den ser supergod ut! Du får ta med dig någon som bara har i uppdrag att fota vid ditt nästa uppdrag!
    Kram helena

    SvaraRadera
  6. Oj, vad du jobbar och står i! Du är så duktig :D
    Det blir nog spännande att ha med fotograf och roligt att få det dokumenterat...det ser jag framemot :D
    Själv ska jag riva mer tapet i Majans rum... och tvätta och städa och allt sånt :))
    Kram och ha en jätteskön helg!

    SvaraRadera
  7. Men hur duktig är du egentligen... heja Jenny !!

    Spännande att se bilder sen när du har fotograf med dej.

    En fin kväll till dej..kraaam

    SvaraRadera
  8. Nu blev jag trött. Hoppas du har en fin kväll. Kram Anette

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig blogg jag hittade här, fina inspirerande bilder , jag återkommer . Han en fin söndagskväll

    SvaraRadera
  10. Jag tycker det ser ljuvligt ut :)
    Nope jag ska inte med på bloggdagen i Sthlm! Ska du dit???
    Det var fantastiskt kul att träffa en bloggvän, jag var lite nervös... Man har ju bara skrivit till varandra innan...
    Ha en fortsatt härlig söndag
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  11. Vilken mumsig fruktsallad. Blev jättesugen på det.

    Vad duktig du är som kör catering. Ska bli kul att få se mer bilder.
    Kram Linda

    SvaraRadera
  12. Underbara bilder, duktig du är kram Diana

    SvaraRadera
  13. Nu blev jag sugen på fruktsallad =) Mums!
    Härliga bilder, tack för du delar med dig. Ha nu en jättefin måndag!
    Kramen =)

    SvaraRadera
  14. Tittar för bi en sväng, tack för inspirationen! Kram Petra
    www.romantiskahem.blogspot.com

    SvaraRadera
  15. Imponerande, tycker du är fantastisk. Älskar själv att laga mat, baka o planera inför fester, men steget till egen verksamhet är jag för feg för. Därför blir jag så inspirerad av dig o din energi, go girl du är superduktig. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  16. Herregud så mycket gott! Å så vackert med alla tulpaner i glasen =))

    Ha en fin kväll,
    kram Catta

    SvaraRadera