torsdag 8 november 2012

Äntligen tillbaka...

här på bloggen!Detta är för 5 dagar sedan och ändå känns det redan avlägset... Men ett underbart avbrott jag tänkte skriva i hösten men jag älskar hösten så jag skriver i vardagen istället. Jag älskar visserligen vardagen med, men ännu mera efter ett avbrott i den! Vi har varit hemma några intensiva dagar, bagaget kom efter oss, 3 timmars sömn innan jobbet...

Men nu sitter Ärtan och jag hemma och äter lunch en helt vanlig torsdag, Jag opererade fingret igår så jag kan inte jobba på ett litet tag. Gott om tid till att gå hemma och kolla på allt som jag vill fixa med. Dessvärre fixar jag inte så mycket med mitt jättebandage om handen.

Ett projekt som ska bli klart till jul är iallafall att måla över tapeten i TVrummet till vitt, vi har ju vår svarta spiraltrappa i järn där och det lilla rummet blir för rörigt med både tapeten och trappan. Jag vill helst ha vita väggar överallt men hade en tillfällig hangup på Ralph Lauren-tapeter när vi byggde huset. Detta blir den andra tapeten vi målar över...
Här ser ni lite av rummet som ska få en make-over. Spegeln hänger över soffan, lite svårt att hantera kameran med jättebandaget men efter några dager vänjer man sig! Det är inte första gången, ett neverendingstory-finger är det!

Lite ny belysning ska det också bli har jag tänkt.


Lampan Hektar från Ikea har jag tänkt ska ta upp den svarta trappan, jag gillar det överdimensionerade lamphuvudet.
Sen en sån här happy lights bollslinga i vitt att lägga på spegeln. (Bild från Nord Design). Den har funnits i närmsta favoritbutiken länge men jag tar inga förhastade beslut till vad som ska hem till mig. Jag tänker fram helhetsbilden lääänge först. Ibland så länge att saker och ting hinner utgå!

Jag hade en tidning som väntade på mig när jag kom hem...


Japp det är jag, ovan känsla... Det är tidningen Fri Köpenskap som är dagligvaruhandelns nyhetstidning som kommer en dag i veckan och som skriver om allt som har med branchen att göra och som uppmärksammar nya fenomen som mat och livsmedelsförsäljning i sociala medier.

Nu ska Ärtan och jag baka lakritskladdkaka, det funkar med en hand, bara att röra ihop allt i kastrullen man smält smöret i! Får snart hem ett gäng fikasugna flickor från skolan.

                                 Kram Jenny

9 kommentarer:

 1. Kul att vara med i tidningen! Aj inte kul att operera fingret! Lakritskladdkaka lät gott! Kan man få receptet? Kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du blivit uppmärksammad i tidningen, alltid kul! Men vad har hänt med fingret! Hm kan jag ha läst det tidigare, fast jag glömt??
  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Hej Jenny !

  Så härligt det måste ha varit att få känna lite sol och värme ett tag !!!
  Ni ser ut att ha det så fint hemma...men jag vet..man vill alltid förändra lite här o där. Vårt tv/vardagsrum behöver oxå en uppgradering.

  En fin dag till dej...kraaaam

  SvaraRadera
 4. Gillade tapeten jag , men ibland tröttnar man ju.stor kram Diana

  SvaraRadera
 5. Vad roligt med artikeln! Hoppas fingret blir bra snart!

  SvaraRadera
 6. Vad har hänt med fingret!?? Stackare där!

  Men vad säger du! Målar du över en tapet?! Hihi, det gör jag med:) Vit ska den bli, den enda väggen i hela hemmet som hade någon annan färg än vit;) Men det kändes ej bra, vitt ska det vara eller vad säger du?:)

  Sååå härligt det låter med sol och värme!

  Tack för att du så ofta lämnar ett spår hos mig!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 7. Häärligt att du är tillbaka! Tråkigt med handen... verkar jättejobbigt att ha det där paketet på...
  Kul med reportage... Så nu är du värsta linslusen! Din trappa är förresten så snygg, så jag dånar!!!

  Kram
  Petronella

  SvaraRadera
 8. Vilket fint vardagsrum ni har men jag förstår din tanke, vitt är alltid snyggt. Trappan är såååå snygg! Kan man sätta in en sådan utan att ha en övervåning? Bara för att den är så fin? ;)

  Ha en bra dag!
  Kram Linda

  SvaraRadera