söndag 19 augusti 2012

Slut på helgen

En intensiv helg på väg att ta slut, jag tänkte avsluta med ett kvällsdopp och en kopp te men jag har ett antal saker kvar att fixa först... Bland annat så ska jag doppa de här små biskvierna i vit choklad, det ska bli vårt bidrag till skolstartens traditionella tårtkalas imorgon då alla familjer ska ha med sig ett bakverk som blir en gigantisk buffé!




Dessa ligger i frysen och väntar på att bli tillräckligt hårda för att chokladdoppas.  jag vet att jag är ute i sista minuten men har inte haft en sekund över, hela lördagen tillbringades i köket på flickornas skola där det var fixardag för alla mammor och pappor och jag och några mammor till lagade lunch till de övriga 60! Ni får receptet på dessa små bakelser imorgon!





Vi hade en liten familjemiddag med grillade hamburgare i lördags kväll, en repris från förra fredagens middag, jag får lätt smakdille på saker och då äter vi det många gånger! Det är Liselotte Forslins recept och den ketrchupen är helt ljuvlig, man vill inte ha Felix efter man ätit den...




                                        Sweet home ketchup

Ger 1 liter

2 burkar hela tomater (à 400 g)
2 dl äppelcidervinäger
2 lagerblad
1 krm malen kanel
2 kryddnejlikor
1 dl rå/rör socker
1 dl tomatpuré
2 msk potatismjöl
salt, vatten

1. Öppna tomatburkarna och häll av tomatjuicen. Koka upp äppelcidervinäger, lagerblad, kanel, kryddnejlikor och rå/rörsocker i en kastrull.
2. Tillsätt tomaterna, tomatpuré och 1 tsk salt. Låt småkoka på svag värme utan lock ca 45 minuter. Rör då och då så att det inte bränner i botten. Ta upp lagerbladen och kryddnejlikorna.
3. Mixa slätt i matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen. Rör ner potatismjölet utrört i lite kallt vatten. Låt få ett uppkok och ta genast från värmen. Låt kallna. Häll upp på en väl rengjord flaska.

Nu ska jag bada, är så varm efter att ha hängt hela dagen vid en fotbollsplan där Pärlans lag spelat cup i 9 timmar! Det var den helgen! Nu tar vi tag i nästa vecka!
 
                                  Kram Jenny

3 kommentarer:

  1. Men vilka smaskiga biskvier och hamburgaren såg såå good ut!

    Kram

    Petronella

    SvaraRadera
  2. Hamburgaren såg smaskens ut den;) Vad kul att anordna tårtkalas tillsammans! Ditt bidrag ser himla gott ut i alla fall:)

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Ketchupen ska jag prova att göra! Vilken fin blogg du har också :)Anna

    SvaraRadera