torsdag 23 augusti 2012

Höstkänsla & lite annat




Säsongens första Gladiolus följde med mig hem idag från mataffären när jag shoppade loss på laktosfri lättmjölk och en falukorvsring.

Jag försöker annars hänga kvar i sommaren in i det längsta nu även om jag alltid älskat hösten, i morse hann jag inte med något morgondopp. Saknade det har blivit beroende av att vakna så... Kanske blir jag vinterbadare så småningom! Imorgon ska jag iallafall ner och bada riktigt tidigt!

På min  och Ärtans snabba handlingsrunda så var vi också på vår närmsta fina butik här. Tack vare den så sparar man mycket tid på främst presenter och kläder till sig själv. Nåväl idag skulle vi ha ett par små presenter och kanske en tvål till oss själva.


Det ena ledde till det andra eller rättare sagt den här underbara höstiga tvålen i brun flaska ledde till tre chokladbruna handdukar från Huntingford. Ska höstpimpa lilla badrummet med detta sen, jag är otroligt svag för lyxiga lakan och handdukar men unnar mig i princip aldrig det. Jag köper de stora refillflaskorna i plast från Savon de Marseille och sätter i en pump från nån gammal tvålflaska. Egentligen är dessa nog tänkta att fylla på i glasflaskorna med men jag vågar inte ha glas här....
Man får mera lyxig tvål för pengarna såhär också än att köpa de små! Höjden av vardagslyx är lyxig handtvål tycker jag.

Timmen är ganska sen och jag har ett hem som ser ut som ett kaos plus att jag har startat två projekt.



Jag ska koka plommonmarmelad och jag har bara vägt upp plommonen... Jag ska pröva ett nytt recept från senaste nummret av Lantliv, det ska vara en fast sort som passar till smakrika ostar.



Jag ska baka grahamskex med fänkål, både kexen och marmeladen är tänkta till lördagens kräftskiva.


Kexen är från systrarna Eisenmans mingelmat, en favvo-kokbok. har aldrig provat dessa men ett bra trick var att man kunde göra degen en dag och baka inom en vecka!

En sen kväll för mig som vanligt, imorgon så ska Pärlan tillsammans med två små vänner ha poolparty här. För hela klassen... Låt vädergudarna vara på vår sida, grannen och vännen L var precis här och satte upp ett partytält och vi har höjt upp temperaturen i poolen rejält så att imorgon blir det party här alltså!

                                              Kram Jenny

4 kommentarer:

  1. Men, hallå, värsta baddrottningen... Här har du jordens badkruka, det ska vara väldigt VARMT om jag ska bada...

    Vilka vackra bilder, blir också så sugen att baka kex och grejer!
    Gladiolus är så vackert!

    Kram
    Petronella

    SvaraRadera
  2. Först skulle jag vilja tacka dig för dina fina ord inne hos mig! Jag blir så otroligt glad och det är en fantastisk känsla att känna att an inspirerar någon!

    Den där tvålen du köpte har jag sneglat på länge, den är ju lite dyr men min väninna säger att den är dryg så jag skall nog köpa en mig jag med:) Och lyxiga handdukar och lakan är härligt, men då är jag som dig och unnar mig det sällan. Är inne på linnesängkläderna från H&M Home...

    Du är händig du som kokar marmelad och gör kex:) Jag har verkligen ingen ork för sådant just nu. Får jag till en god, nyttig och ny middag så blir jag glad:) Men hade önskat att jag orkat göra mera bröd för jag tycker inte så mycket om köpbröd!

    Nej, nu skall jag hoppa i säng. Snart är det dags för lillans välling och sovmorgon kan jag drömma om;)

    Kramis Johanna

    SvaraRadera
  3. Hej Johanna & Petronella! Tack för era fina ord!

    Har också sneglat på HM´s linnelakan... Tvålen är dyr men dryg, vi har haft en nu i 4 månader och här är det många som tvättar händerna!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Härligt att höra att du tar ett dopp på morgonen! Kram

    SvaraRadera