onsdag 9 januari 2019

Ett mera vegetariskt år ska det bli!















Åt lunch med en vän inne i City i mellandagarna, hennes Halloumisallad inspirerade mig till denna! Just på den lunchen åt jag själv en supergod köttbit med klassiska tillbehör som jag kan bli galet sugen på men annars har jag mindre sug efter kött. 

Så jag kommer att försöka hitta på fler vegetariska recept som jag tycker är lite svårt!

I denna sallad har jag panerat osten med panko och sen dressat den med en gräddig dressing för jag vill hålla mig mätt lääääänge framför allt om det är en lunch!














Fruktig Halloumisallad.

1 huvud Romansallad
1 ask (70 g) Machesallad
3 färska Mango
4 avocado
2 Granny Smithäpplen
4 Halloumiostar (a 200 g)
2 1/2 dl Pankomjöl
1 ägg
2 stora nävar valnötter
rapsolja till stekning

Dressing

2 dl grädde
3 msk mangobalsamico
3/4 dl vatten
2 krm cayennepeppar
1 1/2 tsk råsocker
1/2 tsk paprikapulver
flingsalt

Blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av med flingsaltet, ställ åt sidan. Skär Romansalladen i grova bitar, skölj och slunga. Skala Mangon och avocadon och skär i munsbitstora bitar. Skär Halloumin i skivor panera i uppvispat ägg och panko, kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. Skölj och slunga machésalladen. Dressa sedan Romansalladsbitarna med knappt hälften dressingen, lägg upp på ett stort fat, fördela sedan machéblad, avocado, äpple och mango på. Stek Halloumiskivorna i rapsolja och fördela sedan på salladen toppa med valnötterna. Servera direkt! Gärna med ett gott bröd till, jag hade surdegsbaguette med gräddost!

Dessa mängder var vi fem som åt av till lunch.

Nästa gång jag lagar denna så kommer jag att lägga till Mynta!


















Godmorgon, andra arbetsdagen efter julledighet och terminsstart. Igår startade vi upp det nya läsåret med planeringsdag och sen ett underbart yogapass för alla som ville, det är verkligen helt fantastiskt med yoga, vi höll mer eller mindre på att boka in och boka om möten när vi låg på mattorna till och med och yogaläraren sa; nu får ni sluta planera och jag tänker varje gång hur ska jag kunna koppla bort allt detta och lite till och så funkar det varje gång! Magiskt! Love it! Så lyxigt att kunna ha en yogalärare som kommer till jobbet i direkt anslutning!

Nu dags att ta tag i denna dag, first coffee!


                                                                                       Kram Jenny

12 kommentarer:

  1. Härligt med vegetariskt. Jag har ju testat detta i tre år tror jag nu. Fast jag äter kyckling och fisk. Halloumi är verkligen en bra ersättning till kött, gott är det också. Man hittar bra recept på nätet och en tidning kan jag tipsa om. VEGO heter den. Ha en bra dag. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
      1) kärleksspell
      2) Lost Love Spells
      3) Skilsmässa Spells
      4) Äktenskapsstavar
      5) Bindande stavar
      6) Breakup Spells
      7) Förvisa en tidigare älskare.
      8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
      9) vill tillfredsställa din älskare
      10) Lotteri
      Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
      genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

      Radera
  2. Lät som en mycket god sallad och panera halloumi ska jag testa.
    Ha en bra dag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Halloumi är så ottoligt gott och din sallad låter så ljuvligt god. Mums.
    Kram fina du!

    SvaraRadera
  4. Toppen! Vi är "hyfsat bra" på vegetariskt. Eller vi ser i alla fall till att äta det minst tre-fyra ggr i veckan. Jag har några kokböcker som jag gillar. Men nu ser jag fram emot dina fina tips och recept!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  5. Men åhhh,så gott. Älskar halloumi. Tack för receptet!!
    Kraaam Kate

    SvaraRadera
  6. Så gott med vegetariskt. Gillas skarpt. Härligt med yoga på jobbet. Jag gör Yoga hemma med 30 hagars yoga med Adriene på nätet. Superbra tycker jag. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  7. Det låter som ett smart och nyttig "årsmål". Jag tror du kommer att hålla det "löftet".
    Önskar dig en fin vårtermin.
    Kram Bosse

    SvaraRadera
  8. Så smarrig sallad!
    Jag äter med mindre kött och betydligt mer vegetariskt.
    Mår så mycket bättre då. Lyssnar även på Food Pharmacy, de bjuder oxå på massa härliga recept. Ser fram emot inspiration från dig med :)
    Allt gott!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  9. Älskar att yoga...när jag väl gör det. Just nu har jag en djup svacka. Lyxigt att få det i anslutning till jobb, utan att behöva krångla till det.

    Salladen ser sååååå god ut, men den vegetariska vågen har inte lockat mig än. Vet att det nya heter flexitarian, men inte ens det. En och annan gång blir det vegetariskt om jag blir bjuden. Men jag är nog alldeles för mycket kött människa.

    Kram Kajsa

    SvaraRadera
  10. Gott! Finns så mycket läcker vegetarisk kost! Vi äter det minst två gånger i veckan.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  11. Hi Selina



    i am Montoya Jazhel from the philiphines ,i was in a big problem in my marital life so i read your testimony on how Dr Ikhide help you get your husband back and i said i will give it a try and i contacted the Dr Ikhide to help me and he promised to help me get my problem solved. now am so happy with my life because all my problems are over. Thanks to the great Dr Ikhide for the help and Thanks to you Selina.

    You can reach him with this email:- dr.ikhide@gmail.com and i promise he will not disappoint you.



    I AM SO HAPPY…… remember here is his email:- dr.ikhide@gmail.com or whatsapp :- +2349058825081








































    Kumusta Selina



    ako si Montoya Jazhel mula sa pilipinas, ako ay nasa malaking problema sa aking buhay sa pag-aasawa kaya nabasa ko ang iyong patotoo sa kung paano tulungan si Dr Ikhide na maibalik ang iyong asawa at sinabi kong susubukan ko ito at makipag-ugnay sa Dr Ikhide upang matulungan ako at nangako siyang tulungan ako na malulutas ang aking problema. ngayon masaya ako sa aking buhay dahil ang lahat ng aking mga problema ay tapos na. Salamat sa mahusay na Dr Ikhide para sa tulong at Salamat sa iyo Selina.

    Maabot mo siya sa email na ito: - dr.ikhide@gmail.com at ipinapangako ko na hindi ka niya bibiguin.



    AKO KAYA NAKAKITA …… tandaan dito ay ang kanyang email: - dr.ikhide@gmail.com or whatsapp :- +2349058825081

    SvaraRadera