fredag 12 december 2014

Tid för glögg


Fredag! Har precis landat i köket efter jobbet med en kopp kaffe och Ärtan bredvid mig med en kopp choklad! Lusseveckan kan vara en lite stissig vecka i min bransch, för min egen del en lite omtumlande vecka med extra allt, men nu är det efterlängtad fredagskväll!



Under adventshelgerna så är det glöggminglande mest hela tiden. Vi hade stort glöggmingel första advent för andra året i rad, så nu skapar vi tradition av det har vi bestämt!



Superenkelt tilltugg till glöggen, köp favvosalamin och gör salamichips! Jag tog en hjärtformad med parmesan som är en älsklingsvariant hos oss.



In i ugnen på bakplåtspapper bara! 200 grader 8-10 minuter tills de blir krispiga!







Snittar med julskinka och senapshjärta på kavring. Gick hem hos stora och små!





 
En bloggerska som ser ut som om att göra dessa snittar var en stund av allvar! Att göra senapshjärtan delegerades sen till Pärlan! 






Lite sött, vit chokladmousse. Serverad i snapsglas




eller i små pastellgröna miniformar. Smaken bryts med krispig polkagris. Recept i jul- och nyårsnummret av ELLE mat & vin.




Skillnad på polka och polka, otroligt underbart segt lyxigt polkahjärta. Beroendeframkallande.




Jag har redan hunnit bita nacken av ett stort antal skumtomtar. Här i favoritvintageburk.


.

Clementinerna får lyxig kostym i form av en fjädergirlang.







Minimalt med pynt hos oss, årets adventljusstake fick bli några gamla krukor som jag bar in från trädgården.

 
 
 Lite spretiga kransar av blåbärsris lite här och där i huset.
 
 



 
 
Och så massvis massvis av hyacinter i vitt och i blått, överallt över huset.
 
 
Nu så ska jag byta kaffekoppen mot ett glas rött och ta i tu med kvällens middagsfix.  Familjemiddag här ikväll då mina föräldrar är på besök. Och imorgon ännu större familjemiddag, då utökad med min systers familj också. Fast först lyx på tre man hand med brunch i city för moi , mamma och sis!
 
Här ska jag prova Chili con carne på Björn Frantzéns vis, helgrillad oxfilé med hyvlad mörk choklad i tortilliabröd med marinerade vita bönor, tomatsalsa och guacamole. Vem kan motstå att prova en sådan rätt!
 
 
                                          Önskar er alla en underbar helg!         Kram Jenny
 

23 kommentarer:

  1. Mums så gott! Både kvällens middag och från glöggminglet. Får se om jag orkar styra upp lite glöggmingel före jul, men det brukar bli trevligt.
    Ha en fin kväll och helg! Kram Stina

    SvaraRadera
  2. Mmmm, salamichipsen måste jag göra. :)
    kram och trevlig helg

    SvaraRadera
  3. Så himla mycket fint du fixat, både pynt och mat. De där salamichipsen såg ju inte så tokiga ut. Och vit chokladmousse, mmmm! Mysigt med familjemys!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  4. Gokväll!

    Å så gott allt ser ut!
    Blir ju så imponerad av dig och dina matkunskaper:) Men det vet du ju redan:)

    Så mysigt med glöggmingel, det var vi på hos våra grannar förra helgen. Alltid lika trevligt.

    Önskar dig en trevlig helg!

    Kram Sofi

    SvaraRadera
  5. Du är ju bloggvärldens Tina..Ja du fattar att jag menar skånska mat tina va??? Oj så mycket gott! Jättegott! Kraaaaam Pia

    SvaraRadera
  6. Som du kan...du är super duktig på att få till det. Här hemma blir pyntet mindre och mindre......Kram Anette

    SvaraRadera
  7. MUMS, så gott allt såg ut :).
    Ha en supermysig lucialördag!
    KRAM

    SvaraRadera
  8. Bra med tips vad man ska bjuda på till
    glöggfesten. Vi har haft några och den sista
    blir onsd till veckan, kanske testar snittarna.
    Lussekram/AM

    SvaraRadera
  9. Du är helt fenomenal! Så imponerad av allt goda och fina du gör!! Ska spara detta till jul! 1000-TACK!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  10. Trevligt med glöggmingel...
    Du gör så mycket gott och här hemma har familjen allt fått smaka på en del
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  11. Oj oj, ser verkligen gott ut!!! Tjusigt!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  12. Mums så mycket gott.
    Hoppas du har haft en fin helg.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  13. Jaa men du det där glögg minglet hade man ju gärna varit på !!!!
    Himmel såå mycket gott :)))))
    Du är såå duktig och en stor inspiration för mig :))
    Och advents pyntandes är precis lagom....... I mina ögon ;)
    Hoppas att ni får en bra vecka.

    Kram Thess

    SvaraRadera
  14. Ingen dum tradition detta inte! Salamichips är så gott, perfekt och enkelt att göra.
    Det där med stressig luciavecka känns igen, frun här är i samma bransch som du upptäckte vi nu:)
    Hoppas du får en skön vecka, snart är det ju lite ledigt.
    Kramar

    SvaraRadera
  15. Mysigt med glöggmingel.
    Visst är det stressigt så här på slutet av året, både på jobb och kanske även hemma inför jul med allt som ska fixas. Kram.

    SvaraRadera
  16. Mysigt och fin ser det ut! :-)

    Kram N

    SvaraRadera
  17. Gud så gott allt lät, de där salamichipsen ska absolut testas omgående. 😊 kramizz Laila

    SvaraRadera
  18. Kaffe!! Trodde att du bara drack te. Vilken underbar glöggfest, det ser sypergott ut alltihop. Vi hade som tradition att anordna glöggmingel förr, men nu har andra tagit över och det känns helt ok. Kram Helena

    SvaraRadera
  19. Åhhh så mysigt ni har det, va duktiga ni är..:)
    Härligt med traditioner!

    Lät jätte, jättegott.

    Ha en fin Onsdag
    Stor kram Susanne

    SvaraRadera
  20. Vilka söta små snittar... det är fina tider när det är tid för glögg!

    SvaraRadera
  21. Ja, nu dricks det onekligen en hel del glögg. Fint med de gamla krukorna som adventsljusstake. Det ska jag ta till mig till nästa år. Verkligen fint!
    Kram Helén

    SvaraRadera
  22. Vilken spännande variant på ciliconcarne - vill gärna höra ditt omdöme ;) Härliga bilder också, glöggmingel har vi bara ordnat en gång kanske dags att ta tag i det igen och göra det till en tradition - låter så mysigt.

    Kram Ullis

    SvaraRadera