måndag 24 november 2014

En sockerbagare här bor



Godkväll denna supermörka regniga iskalla kväll, för första gången den här hösten så känner jag hur mörkret och kylan griper tag i mig. Och det är väl bra att det först nu i och för sig eftersom november lider mot slutet...

Igår däremot så var det klarare och en behaglig kallhet, faktiskt så härligt att frågan kom upp om grannbrudarna skulle vinterbada! Kanske till och med utan bastu! Men vi kunde inte synka oss så nu har vi en dag bokad till sen för B, B & B, dvs Bad, Bastu och Bubbel eventuellt ytterligare ett B för Brunch! Älskar alltid att boka in roligheter men kanske ännu mera nu i dessa mörka kalla tider!


Men igår så blev det bara bad i kolasmet, kakdeg, marmeladkok och mitt i allt ett kamerahaveri.


Jag vågar nog mig på att säga att jag har en av de äldsta kamerorna i bloggvärlden, hmm den har 13 år på nacken närmare bestämt. Men jag har vant mig så vid den och älskar den men den gav som sagt upp igår... I garderoben låg svågerns gamla kamera som jag inte alls kan, mycket nyare och massa fler funktioner och jag är en av de mest otekniska i världen. Men bloggar man om mat är det tråkigt att inte kunna fota allt när man tillbrigat helgen i köket... Så jag har fotat med den och den gamla blandat innan den dog i det här inlägget. Svågern på support i telefon, lyllo mig att min syster gifte sig med en som kan ge sin svägerska telefonsupport vad gäller kameror och datorer. För jag har ofta haveri hos mig!

Kakorna på bilderna, blev favoriter förra året! Iced Ginger Cookies, omöjliga iallafall för mig att få snygga men bara sååå goda och håller sig jättelänge i kakburk i skafferiet! Klicka HÄR för recept!






Sen så blev det lite Jordnötssmör-fudge med havssalt också, hittade receptet i höstnumret av ELLE Mat & Vin.





Vi ska ha glöggmingel på första advent, därav denna produktion av godsaker.






Marmeladkok till julmarknad som också är på söndag då det ska dras in pengar till alla klasskassor!




Står ute och kallnar.




En slatt i kastrullen räckte till en macka till mig, favorit en tunn skiva kavring med tjocka skivor prästost och så nykokt precis avsvalnad tomatmarmelad med en hint av lime.




In med burkarna och på med kostym, klara att krängas! 





 Nu ska jag runda av de här mörka måndagen med kriminalserie som vi har att titta ikapp och te och filt och jaaa en och annan godsak kommer att slinka ner i min mage!


                                                                                      Kram Jenny


18 kommentarer:

  1. Mmm så mycket gott du gjort och fint är det också. Jag hade gärna handlat på er julmarknad.... Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Du har så himla fina och roliga recept eller godsaker på bloggen. Hoppas att dina gäster blir nöjda på minglet. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  3. Åh så mycket gott du gjort. Duktig du är. Och fina bilder oavsett om kameran är gammal ;) Kram Suss

    SvaraRadera
  4. Älskar dina bilder. De är så fina. Det handlar inte bara om kameran. Du har blicken för det vackra...

    JA!! B-B-B-Dag var bland det bästa jag har hört på länge! En sådan dag vill jag också ha!

    KRAM fina du! Anna

    SvaraRadera
  5. Woooo så mysigt & gottit ♡ ...
    /Kram

    SvaraRadera
  6. Du är ju bara så jädra duktig på det här med att pyssla och baka. Kan du inte smitta av dig lite på mig. Jag tycker det är supertråkigt att baka då jag vill att det ska vara klart på tre sekunder. Den där fudgen kanske inte är så komplicerad. Kan man få receptet på den? :)

    Kram Linda

    SvaraRadera
  7. Du är så jätteduktig på göra fina grejjer till ex skolbasarer. Dina dumpeklubbor i glasburk och dessa marmeladburkar. Tack för underbara tips! Kram Anna-Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för snälla ord!

      Kram Jenny

      Radera
  8. Så mycket gott du gjort! Smakade mammas tomatmarmelad i helgen, gott!

    Ha det bra!

    Kram kram

    SvaraRadera
  9. Hua för vinterbad utan bastu! Förstår att det blev bak istället ;-) Ser gott ut, som vanligt. Kram N

    SvaraRadera
  10. Men så mycket gott! Blev riktigt nyfiken på tomatmarmeladen. Det där med att vinterbada har jag testat (i en isvak när man i skolan skulle lära sig att använda dubbarna)och jag kan konstatera att det inte är min grej riktigt, men bubbel och brunch låter lovande:-) kram/tanja

    SvaraRadera
  11. Vilka godsaker du gjort! Jag kom hem till Wales igår och ligger långt efter!

    SvaraRadera
  12. Underbart känner doften av nybakt ända hit
    och så himla fint du gjort!
    Varmaste kramar
    och Trevlig helg

    SvaraRadera
  13. å, så mycket gott... och härliga bilder!
    Mysigt att förbereda inför advent!

    SvaraRadera
  14. Alltså... Dina bilder och dina bak och alla dina B-saker som är på G... Njuter av din blogg!!
    Adventskram!!

    Petronella

    SvaraRadera
  15. Härligt med en hel bakardag, men mindre härligt med teknikstrul... Hoppas du får rätt med kameran!
    Kramar

    SvaraRadera
  16. Mums vad gott det ser ut.
    Trevlig kväll
    Kram Pia

    SvaraRadera