onsdag 8 maj 2013

Lite galen i

olivträd har jag blivit under vintern, lite blodad tand när jag mot alla odds lyckades övervintra mitt olivträd. Jag hade gett upp hoppet för det bara tappade fler och fler blad och såg stendött ut, tack vare goda råd från er så gav jag det en chans till, någon skrev att de kan tappa alla bladen på vintern. Det har det i princip gjort men sen började det växa nya! Det klarade vintern i vårt kalla sovrum!


Nu när det inte är så kallt ute så kan vi ha dörren öppen till sovrummet,året runt har vi fönstren öppna. Jag älskar att ha det kallt omkring mig i sovrummet, så på vintern klagar flickorna över att det drar så kallt från vårt sovrum, stängd dörr alltså!

Har ni flyttat ut olivträden nu? På natten också?

Saken är den att jag gillar att ha det i sovrummet, över huvudtaget så gillar jag olivträdets form med den beniga stammen och yviga bladen. Rent och enkelt, lite sakralt. Jag vill behålla det inne, men det vill nog ut om det får bestämma själv.




När jag såg att det fanns hopp för stora olivträdet så slank det vid två tillfällen ned små olivträd i vagnen när jag handlade mat. Ett står i TVrummet och ett i allrummet, de vill väl också snart ut.


Åtta blå kuddfodral fyndade jag på HMhome till förra sommaren till altanen, till dem också åtta innerkuddar. Inte en enda av dessa finns nu tillgängliga, det betyder att åtta nya kuddfodral flyttat in under vintern. Hur kan vi då alltid ha kuddbrist? Vilket otroligt I-landsproblem.

Nåväl jag får reka imorgon om några vintriga kuddfodral kan åka ner i kofferten.

Ska lägga mig nu, jag nickade precis till vid datorn.... Det brukar jag Aldrig göra!

Tittar in till er andra imorgon!   Godnatt  Kram Jenny

23 kommentarer:

  1. Älskar olivträd,dags att handla nya då jag har tagit död på dom..kramis Diana

    SvaraRadera
  2. Sååå fint du har det hemma! Jag tycker också om olivträd och hade ett förra året. Tyvärr fick jag göra mig av med det p.g.a. platsbrist här hemma. Dock får det nog bli ett litet olivträd i år:)

    Ja det här med kuddar! Rickard blir tokig om jag har för många i soffan så jag får hålla mig till fem och flitigt byta ut fodralen:) Dock har jag varit riktigt tråkig senaste året och velat ha kvar samma, vinter som vår.

    Jag hade också tyckt att det hade varit så himla kul att träffa dig IRL!! Kanske en dag?....

    Vi har verkligen bra smak vi två, hihi:):)

    Ha en toppenfin torsdag,

    Kramar Johanna

    SvaraRadera
  3. Så fina bilder! Olivträd är det där lilla extra... men, jag har då ingen tur med dem :( Tyget till kuddfodralen gillade jag :))). Ha en solig dag. Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Vilka vackra bilder, mitt olivträd har flyttat ut och nya blad och grenar tittar fram lite här och var. ha en härlig dag

    SvaraRadera
  5. Åhh, så snygga bilder! Mitt olivträd ser verkligen stendött ut, men får kanske ge det en sista chans ändå... Visst är de fina, älskar allt som är uppstammat, tycker det är så fint! Supersnygga blå kuddfodral, såå snyggt med blått till sommaren! Ähh, vi har alla våra I-landsproblem... haha!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  6. Vad kul att du lyckats! Det har INTE jag gjort, höhö!
    Dom är verkligen fina och jag ska nog ge mig in på ett nytt!! Kram på re!

    SvaraRadera
  7. Hej där!
    Tackar och bockar, kul att du gillade bilden! Älskar de här trakterna, speciellt på våren när det är overkligt vackert!
    Såg du mejlet förresten?
    Ha det bra fina du!
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Så vackert och vilsamt i ert sovrum!! Vita golv är nog det vackraste som finns, de ger sån lugn känsla i ett rum, och olivträd är ju så fina!! Mina 3st som jag haft i flera år gav upp i vinter, snyft...så nu får jag köpa ett nytt olivträd i år :-))

    Ha en toppenfin helg!! Kraaaam Paula
    PS: kul att se bild på söta dig i tidigare inlägg, kan tro ni hade det mysigt på bloggträffen :-)) alltid kul att träffa likasinnade!!

    SvaraRadera
  9. Ja, olivträd är otroligt fina.
    Jag har införskaffat mitt första nu, och det bor ute dygnet runt. Sen om det är bra eller dåligt det får tiden utvisa ;)

    Haha, ja vilka i-landsproblem vi har ibland.
    Hoppas ni får en mysig Kristi Flygare, kram Malin

    SvaraRadera
  10. Jag tycker också olivträd är fanatiskt fina... Jag har ta't dö på mitt, men det får nog bli en chans till ;-)
    Det var otrolig god Tapas igår... Mätt man blir på dessa "små rätter" och vinet till var gott det med *ler

    Ha en fortsatt fin fin torsdag
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  11. Jag har aldrig själv haft ett olivträd med blir så sugen. Det är så fint. Ha en fortsatt bra kväll. Kram Anette

    SvaraRadera
  12. Jo visst är de fina. och så fint du har det! Jag har två på altanen nu som står ute dygnet runt. Kram Nilla

    SvaraRadera
  13. Älskar alla växter på stam men olivträd är ju verkligen så fint.
    Vackert hem ni har.
    Ha fina helgen, kram

    SvaraRadera
  14. Åh det är verkligen fint med olivträd men jag har inte haft självförtroende nog att ha ett själv, tror inte det skulle leva så länge.. Kram Sara

    SvaraRadera
  15. Så vackra bilder Jenny! Olivträd är verkligen fina! Och den gamla resväskan är så underbar! Vi hade en gammal resväska med oss på vår vitsippsutflykt idag :) Kram!

    SvaraRadera
  16. Hamnade här av en slump. Fin blogg du har.
    Kul att du fått dit olivträd att övervintra. Jag hade gett upp om det tappat alla blad.

    Kram Helén

    SvaraRadera
  17. Jag gillar också olivträd fast mest då, sådär riktigt knotiga och gamla vackra stammar! Har faktiskt aldrig försökt mig på olivträd som planta, men visst är det vackert,det också! Kul att träffas sist!
    Kram Helen

    SvaraRadera
  18. Älskar olivträd =) Ett sådant ska jag köpa i år tänkte jag.
    Hoppas du får en toppen dag, kramen

    SvaraRadera
  19. Jag har aldrig vågat mig på olivträd. Kanske kan vi testa i nya lyan sen, det ska bli roligare att inreda den sen. Ni har det så fint hemma, ljust och välinrett. Gillar mycket. Kram.

    SvaraRadera
  20. Blir sugen på ett olivträd! Har sett att de finns att köpa lite var stans! Jättefint hemma hos dig!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  21. Olivträd är jätefina! :) Och vad fint du har det hemma :) Anna

    SvaraRadera
  22. Jag har ett olivträd och det har fått stå i butiken hela vintern. Det verkar må bra faktiskt. Det tappade en del blad, men långt i från alla, som det gjorde direkt efter jag köpt det förra våren. Då var jag orolig... Köpte det alltså på senvåren och då tappade det alla, ALLA bladen. Men det fick stå kvar och då kom det nya efter ett tag. Ville väl bara berätta för mig att den saknade sina olivträdsvänner från affären eller nåt ;-)

    Ni bor ju galet fint alltså. Är det precis vid vattnet?

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ps, nu står trädet utanför butiken hela dagarna och nätterna. Jag bor i Glommen, en mil norr om Falkenberg, så det är ju ganska tropiskt klimat här förstås ;-)

      Radera