söndag 19 maj 2013

Att ge sig själv lite boost


Idag var det premiär! Årets första simtur, sedan jag simmade i stafett-triathlon för några år sedan så har det blivit en älsklingssak för mig, att simträna utomhus. Det går inte att jämföra med att ligga och simma fram och tillbaka i en simbassäng. Idag var det kallt, 13 grader är en vild gissning men jag älskar den kicken! Inte den första när vattnet rinner in i våtdräkten, men sen! Svalt och tyst och lukten av sjö den perfekta träningen för en kvinna som kan vara mycket lat! Jag ser det som att sommaren är invigd nu och det kommer alltid att hänga en blöt sliten bikini och droppa här.


Och min våtdräkt, simmar inte så långt i en liten bikini! En underbar simtur med en vän och sedan kaffe på bryggan.


Har haft ett behov av återhämtning idag, igår lagade jag mat på flickornas skola tillsammans med några andra mammor till alla andra föräldrar som hade fixardag där. Bakade 100 kärleksmums till kaffet efter lunchen och tappade greppet litegrann så jag höftade ihop dem, lyckligtvis gick det hem! Efter det så passade jag tre små prinsar som är min systers bland annat denna sjukt mammiga lilla bebis fick hålla till godo med sin moster... Stolen han sitter i hade jag tänkt göra mig av med på sommarloppis. Vi som var på Feng Shuiföreläsning på Jannikes bloggdag fick ju lära oss att minnena inte sitter i saker. Nu vet jag inte, kanske målar jag den och har den till bebisar på besök!

Så idag lite tankning av energi,


Delat de sista kärleksmumsen med J, vi har ärvt bakelsegafflarna och det ser ut som J`n på dem så det passar ju perfekt hos oss men i själva verket är det I´n! 

 


Ännu mera choklad, tryfflar med caramel och havsalt fick jag av min vän M som inspiration till mina egna som jag brukar göra på uppdrag! Sen kom vi på att jag hade gjort just den tappningen till hennes stora födelsedagsparty... Men dessa var så goda att jag åt alldeles för många tillsammans med magasinet Jeanne d`Arc Living, ett av mina älsklingsmagasin. Och de gav inspiration till nya sorters tryfflar!

Mycket choklad idag alltså, har en vansinnigt galen vecka framför mig. Jag tänker ta in den i småbitar och bara tuffa på!

                                     Kram Jenny


                                           

17 kommentarer:

  1. Hua, simma i 13 grader är starkt gjort. Men jag kan förstå känslan..
    Njut av chokladen å hoppas veckan flyter på, kram

    SvaraRadera
  2. Nu blev jag imponerad så här på kvällskvisten. ALDRIG att någon hade fått i mig i en kall sjö för att simträna, never ever gonna happen... Heja dig! Lat kan man inte kalla dig i alla fall.

    De där tryfflarna säljer jag i min lilla butik, galet goda! Det är vardagslyx att kunna få ro till att njuta på det viset. Jag brukar lägga till en kopp te sedan är jag nöjd.

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Hua säger jag med! Simma i tretton grader, skulle jag aldrig klara kan jag säga! Duktigt eller är det dumhet hi hi???
    Kram Helena

    SvaraRadera
  4. Men du...jag är grymt imponerad !!! Håller du på med triathlon fortfarande ?

    Kan tänka mej att det är en riktig endorfinkick !

    Gonattkramen

    SvaraRadera
  5. Du har verkligen haft fullt upp hör jag! Och simma i 13 grader! Det låter kallt, men det är faktiskt en sak som jag själv hade kunnat göra:) Ännu en sak som vi verkar ha gemensamt:)

    Choklad, det går baske mig inte att leva utan det!!

    Imorgon är det mormors begravning så jag kan inte riktigt komma till ro ikväll, jag förstår fortfarande inte riktigt att hon är borta...

    Många kramar Johanna

    SvaraRadera
  6. God natt !

    Hjälp så Kallt ! Duktig är du.
    Men visst är det skönt att simma.

    Vad mycket gott du bakar.
    Passande med tryfflar o h tidnig :)Så klart att man ska unna sig !


    Ha em fin vecka !

    Kram från mig

    SvaraRadera
  7. Hej Jenny och tack för dina rara hälsning!

    Vilken jättefin blogg du har. Jag är så impad att du simmar redan, men det låter härligt. Har en bild på två som simmar varje morgon när jag åker till arbetet. De har också våtdräkt.

    Vi ses igen!

    Kram
    Lotta

    SvaraRadera
  8. Härligt med en simmtur :) kram Diana

    SvaraRadera
  9. Det var duktigt =) Att ge sig ut och simma. Jag doppade tårna igår och konstatterade att jag nog inte kommer i ännu *skrattar*
    Jeanne Darc living är en underbar tidning =) Mys att sätta sig och bläddra i det. Kram och ha en fin måndag

    SvaraRadera
  10. Den där söta barnstolen får du inte sälja på loppis. Behåll den, den kan vara bra att ha.

    Sv: jodå, jag mailade dig den 16 april. Hittar du inte mailet så hör av dig så skickar jag det igen.

    Rusa inte på för fort i veckan....

    SvaraRadera
  11. Brrr simma i 13 graders vatten, du är allt bra modig, men jag kan förstå känslan efteråt på bryggan med en kopp kaffe, ljuvligt. Skönt att du fick njuta av choklad o härligt magain innan veckan drog i gång. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  12. Vilken cool sten...eller ja det du använder den till. Härligt med en simtur. Recept på trevlig tryffel får du gärna dela med dig.....mumma. Kram Anette

    SvaraRadera
  13. 13 grader!!! Är du galen människa ;-). Alltså vad duktigt!!! Jag har seglat mycket som ung och då hade man ja våtdräkt i början och slutet av säsongen, så jag kan riktigt känna vattnet sippra in som du beskriver... Men nu har jag blivit tant och är världens badkruka!

    Så superbra jobbat!!!!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  14. Simma??? Galen tänkte jag ;-) men sen, jaha våtdtäkt...
    Det måste ju vara underbart...
    På ett badhus sätter jag inte min fot, ogillar ställena!
    Men simma ute är en härlig känsla

    Vilken helg du har haft!!!
    Ha en skön start på veckan
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  15. Imponerande att doppa sig i vattnet trots våtdräkt. Själv har jag blivit mer och mer badkruka desto längre åren har gått. Nu skulle jag ta bra betalt för att hoppa i om det inte är typ 20 grader i vattnet. Kram

    SvaraRadera
  16. Så fint du skriver!! Och till och med så jag nästan (bara nästan) tycker det låter härligt med en simtur i 13 graders vatten. Men med våtdräkt så ja, varför inte!

    Härlig helg du haft!
    Kram fredrika

    SvaraRadera
  17. Vilken vacker soppbild, du är ju såå bra på matbilder och likaså kärleksmumsen och jordgubbar! Men hallå, vilken cool tjej du är som simmar fast det är iskallt! Klart impad!!!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera