lördag 2 februari 2013

Barnkalas & Mingel


Kommer ni ihåg filmen "Vid din sida" där Julia Roberts spelar bonusmamman som inte hittar till kalaset där hon ska hämta pojken? Hon får tipset att hålla utkik efter ballonger, ett supersäkert kort! Igår hade vi sent omsider Ärtans barnkalas och även hos oss hade vi markerat det med ballonger, när jag ser den här bilden som jag tog i farten igår med lite nya ögon än när jag slajdar in i hundratio för att vittja brevlådan så är det ganska tydligt att det behöver städas lite vid våra brevlådor...



Hambugare och marängsuisse stod på menyn, när vi väl bestämt oss och handlat allt till detta så ändrade sig Ärtan och ville ha skinkpaj, men jag lyckades lirka oss tillbaka till ursprungsplanen. Liselott Forslins recept på hemgjord ketchup och holy smoke bbq-sås lyfter hamburgarna till himlen tycker jag! Jag har lagt ut ketchupreceptet här i somras men jag kan inte länka till mina tidigare inlägg, varje gång jag gör det så blir det nåt fel, så idag så försöker jag inte ens trixa med det!



Direkt efter kalaset gav vi oss iväg till ett öppningsmingel av utställningen "Kärlek till" som var på Mood i stockholm. Vi mellanlandade på balettskolan!

Vi ville spana in Johannas underbara tavlor, vi hade bara önskat flera av hennes där! Ni som läst här på bloggen tidigare vet att jag har världens största kala vägg här som är vår "Johannavägg" och väntar på en tavla av henne! Jag fotade inget igår utan har istället valt ut en vacker bild från Johannas hemsida, Johannaskonst.


Vi avslutade kvällen med att äta middag, hamburgare igen! På en uteservering, invirade i filtar med rökandedräkt! Underbart, det är ju februari! Det blev ju ingen lång sittning, men tillräcklig för att jag skulle känna mig euforisk på promenaden till bilen. Jag passade på att tanka citykänsla så jag har det ett litet tag framöver!


Nåväl många burgare för mig igår, nu ska jag ta tag i kvällens middag här då vi ska ha några familjer från byn på middag och då ska det bli asiatiskt!

Önskar er alla fina en underbar helg! Kram Jenny

12 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag. Marängswiss är ju barnsligt gott mums. ha en bra lördag. Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Älskar asiatisk mat =) Och marängswiss, mums!
    Ha en mysig dag nu! Kram

    SvaraRadera
  3. Asiatiskt älskar jag också, det åt vi igår! Vilka fina tavlor! Ska gå in och kolla!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  4. Grattis i efterskott till Ärtan :) Vad mysigt med hamburgare ute...
    Å vilka fina tavlor!!!
    Kram Anki

    SvaraRadera
  5. Äta ute!! Så trevligt även om det är kallt ;-)
    Menyn på barnkalaset hade jag heller inte tackat nej till..
    Tack för klädkommentaren.. tråkigt bara att man fick hänga in det igen! Kul att du hittade jeans till halva priset,sånt är skoj! Du och jag rea-kvinnorna ;-)

    Ha en fortsatt skön söndag
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig dag o vilken fin tavla. Äta ute nu, modigt men mysigt när man har en filt omkring sig. Ha en bra start på veckan. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig fest!
    Åååh, vi var ju också på Mood igår men missade totalt visningen då vi mest letade matställe eftersom blodsockret nästan var nere på noll... Då är man ju inte på "mood" att kika på tavlor, tyvärr ;-)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Vilken supergod meny! Kan väl tro att Ärtan blev nöjd! Hemmagjord ketchup lät spännande! Vackra tavlor, spännande att se vilken/vilka du vill ha...

    Ha en fin start på veckan!

    Kram
    Petronella

    SvaraRadera