torsdag 10 januari 2013

Korglampan

har varit på plats ett tag nu! Ni som läst här vet ju att jag jagade en TineK korg att ha till lampa över hela riket innan jag fann en! Idag så sålde vi den gamla på blocket så jag kan inte visa skillnaden, den var egentligen jättefin men passade inte till våra gamla industrilampor som vi har över köksön. Den var för klent byggd för dem helt enkelt! Korgen tycker jag ger ett robust intryck och man får en ny lampa för en liten slant!





Jag är jättenöjd, det är riktigt svårt med lampor och belysning tycker jag. Nu när jag ändå är och fotar på matbordet så kan ni gärna få komma med ett litet råd! I somras så påbörjade jag min samling av udda stolar. Tanken var att jag skulle göra mig av med mina blocketfyndade sjuanstolar och ersätta dem med en massa olika stolar. I hörnet skymtar ni en gammal däckstol som jag tänkt skulle trona vid huvudändan när jag plockat bort Ärtans barnstol. Sen kom jag inte så långt, närmare bestämt såhär långt;


som till en stol! Den här ropade jag in  på en av sommarens auktioner, ingen annan ville ha den så den följde med mig för ett par tior. Jag älskar såna här nätsitsar, jag hade tänkt måla den vit såklart till det bruna bordet, här till allt det vita är den jättefin i sitt orginal tycker till och med jag som annars låter allt gå genom min vitfärgsfabrik. 

Jag hade tänkt vänta tills jag har hela samlingen klar och sen voila byta ut allihopa men jag har ingenstans att spara på stolar som bara ska förvaras. Nu har jag tänkt att kanske mjuka upp sjuanstolarna med bara några udda istället, eller att detta ska bli Pärlans skrivbordsstol. Många stolar blir det!

Nu ska jag sova och försöka läka min onda hals med många timmars sömn!

            Godnatt alla fina! Kram Jenny


13 kommentarer:

  1. Gillar lampan din, den gör sig fin där.
    Vilken rolig idé att ha olika sorters stolar i vitt. Å vilken lockande tanke.

    SvaraRadera
  2. Krya på dig! Usch och fy för halsont! Din lampa är så fin och din nya stol var också jättefin och charmig. Det är jättefint med udda stolar, fast jag gillar dina också! Vad svååårt!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  3. Härligt! Och vilket mysigt kök ni har!

    SvaraRadera
  4. Det var en fin stol. Krya på dig. Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Snygg lampa. Håller med att det är svårt med belysning!
    Tycker både och om stolar, likadana eller olika båda är lika fint!
    Fin stol du fyndade!

    Krya på dig
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  6. Vad fin din lampa blev! Ja belysning är det svåraste jag vet!!! Men ska försöka hitta några framöver jag oxå...din ide var ju häftig med en korg!
    Tycker ditt kök är så snyggt :D
    (Vi har oxå mörk bänkskiva och stora fönster vid matbordet :))
    Krya på dig
    Kram Anki

    SvaraRadera
  7. Snygg lampa! Och så snyggt kök! Vilket ljusinsläpp ni har vid matplatsen.
    Kram Suss

    SvaraRadera
  8. Hej vännen !

    Supersnygg lampa, verkligen !! Håller med..belysning är riktigt svårt..kan ta hur lång tid som helst innan jag har funderat klart.
    Ni har det så vackert och härligt med allt ljuset som flödar in. Jag gillar ju sjuanstolarna..men din ide med udda stolar skulle vara jätteläckert oxå..ååå det var en svår fråga. Äh..du behåll sjuan tills du ev ramlar över ett gäng udda stolar, då kan du ta upp iden igen.

    Många kramar frän mej och ha en riktigt fin söndag.

    SvaraRadera
  9. Det blev ju superbra med nya korglampan! Snyggt!
    Själv har jag bett svärmor köpa IKEAlampan Böja idag när hon och svärfar åker dit. Hoppas att den ser ok ut live också. :)

    Kram Linda

    SvaraRadera
  10. Hej igen! :)
    IKEAlampan var inte riktigt lika snygg i verkligheten, tyvärr. Blev så inspirerad av din lampa att jag köpte mig en korg från Tine K igår. Vilken storlek är det du har? Hur gjorde du för att få lampan att stanna kvar? Det såg ut som ett ganska stort hål i botten.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  11. Hej! Inte gör man sig av med riktiga stolar.Jag har två vita myran och dom ska ärvas av mina barn. Har du inget utrymme att förvara dom i( dom går ju att stapla). Men å andra sidan du kan få en riktigt bra slant för dom, pengar är ju alltid kul att ha. Ditt kök är jättesnyggt.Vänligen Liss.

    SvaraRadera