tisdag 16 oktober 2012

Mera flickrum & en liten soppa






Visar idag lite bilder från Ärtans rum, jag har tappat farten i mitt fixande på flickornas rum. Jag började ju att flytta saker mellan rummen och möblera om. Nu är det lite saker som jag letar efter för att kunna bli klar. Den gamla skolbänken flyttade iallafall in till Ärtan när Sessan övertog Pärlans lilla skrivbord. Dockkläderna tog samma väg och förvaras i den gamla vitmålade spånkorgen, några klänningar får dock hänga framme på den pyttelilla klädstången, fyndad för flera år sedan på halva rean! Den gröna stolen är en favorit, loppisfynd från Öland, jag tycker annars att det är svårt att hitta färgklickarna att bryta allt vitt med.  (Undrar om jag kan leva med de höstgula kuddarna till vardagsrummet som snart kommer hit!) Men denna lilla stol älskar jag!

Jag flyttade runt på hennes böcker och då fick bokstöden som vi haft i vår stora bokhylla flytta in till henne. De är också fyndade från Öland!


De gjorde sig mycket bättre på hennes rum! Nu är jag på jakt efter en fin skolplansch att hänga vid skolbänken. Jag såg nytillverkade sådana i en lite mindre storlek, jättefina. Ska tomten kanske komma med en sån? Det önskar sig väl en femåring, en fin skolplansch! Iallafall mamman!

Dagens goda är en liten soppa som jag tänkt laga på flickornas skola då det är fixardag där! Hade bläddrat förbi receptet på den här soppan många gånger och tyckt att blomkål och cocosmjölk låter som en så god kombo! Det var det också, supergott och då är jag ingen soppälskare! Den får det bli till alla städande fixande mammor och pappor!


Man tar bara och fräser 2 finhackade gula lökar i olja utan att de får färg och rör sen ner 2 tsk curry. Tillsätter sedan 5 skalade och tärnade potatisar, ett halvt blomkålshuvud i bitar och 8 dl grönsaksbuljong. Kokar tills det mjuknar och vänder då ned en burk kokosmjölk, värmer och smakar av med salt svartpeppar och timjan. Toppa med stekt bacon och kryddgrönt (jag tog ärtskott och strimlad isbergssallad) Man ska inte hoppa det gröna för det bryter den lite mäktiga currysmaken tycker jag plus att jag älskar att ha sallad i soppa och att äta varm sallad! (Recept från Lantliv mat & vin 2010)

Har varit sugen på hemkokt jordgubbssylt jättelänge och idag tog suget över och på min lunch susade jag iväg och köpte lite holländska jordgubbar, helt fel, jag vet. Jag borde kokat sylten för länge sen på svenska egenplockade.. Men jag bara var tvungen att koka lite sylt..


Sån där supersnabb med syltsocker som bara ska koka i 2 minuter!

Ja så sugen kan man alltså bli på jordgubbssylt!

                                          Kram Jenny


7 kommentarer:

  1. Åh, vad fint det blir i Ärtans rum! Med världens finaste gröna, lilla stol!
    Den där soppan lät ju supergod, så den måste vi pröva någon dag och hemgjord jordgubbssylt, det är ju bara BÄST!

    Kram
    Petronella

    SvaraRadera
  2. Åh, vad fint det blir.Fina fynd du har gjort kram Diana

    SvaraRadera
  3. Tack för din gulliga kommentar inne hos mig. :)

    Vilka fina bilder du visar från ett väldigt mysigt barnrum! :)

    Ja, det är socker och saltströare men en del kallar det för socker och saltruskor också. Man får fler träffar på sådana på google om man skriver ruskor! :)

    Ha en fin kväll!

    Kram Åse

    SvaraRadera
  4. Vad fint det blir! Stolen är verkligen jättefin!

    Ha en bra dag!
    Kram Linda

    SvaraRadera
  5. Vilket härligt rum!!!
    Vad kul med cateringen!!! Jag håller tummarna! Stor kram!

    SvaraRadera
  6. Vilka gulliga bilder på ett supersött barnrum!!

    Kram/M

    SvaraRadera