torsdag 31 augusti 2017
Partymat-cravings
I lördags var vi på stort födelsedagsparty, en fantastisk fest på ett magiskt ställe i vår by.
I söndags fick jag ett vansinnigt sug efter varmrätten, så jag återskapande den my way.
Perfekt rätt nu när det är säsong för alla goda bönor.
Allt på ett fat,
Rostbiff med bönsallad och rostad potatis.
600 g delikatesspotatis
150 g haricort verts
150 g vaxbönor
200 g sparris
1 näve sojabönor
15 st bondbönor
500 g skivad rostbiff
300 g småtomater i blandade färger
Dressing,
1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 1/2 msk rapsolja
knappt 1 tsk torkad dragon
1/2 tsk persillade
1 tsk dijonnaise
nymalen svartpeppar
Tvätta och klyfta potatisen, rulla runt den i olivolja & flingsalt och ugnsrosta den i 225 grader tills den får gyllenbrun krispig yta.
Sprita och ansa bondbönorna och koka dem i 15 minuter.
Övriga bönor, vax-, soja- och haricort verts plus sparrisen kokas bara ett par minuter för att behålla tuggmotståndet.
Halvera tomaterna, vispa ihop dressingen.
När potatis och bönor är klara häll över alla bönor och sparris på potatisen på plåten, dräll över dressingen och vänd försiktigt runt alltihopa så allt blir dressat.
Rulla ihop rostbiffskivorna två och två eller tre och tre beroende på hur stora de är. lägg dem runt kanterna i en ugnsform, häll upp bönsalladen i mitten toppa med tomaterna.
Ställ in i ugnen på svag värme 75 grader så att köttet inte är kallt när det ska ätas utan ljummet.
Tillbehör: Rödvinssås, ramslökssmör & och en skål med fräscha gröna blandade salladsblad
Såhär dagen efter en jättefest med typ 9 timmar i heels så köpte jag färdig rödvinssås, Lallerstedts. Den var jättegod, pimpade den med en klick tomatpuré och en nypa salt när jag värmde den. Också färdigköpt Ramslökssmör, har en favvo Jesses ekologiska. På festen serverades en getostcreme tror jag med ramslök, men jag är mer smörig än såsig och älskar kombon av rödvinssås och kryddsmör.
Mängderna var till vår familj på 5, blev en liten matlåda också.
Har ni fått dagen efter crawings för en partyrätt nån gång?
Jag brukar få det men detta var första dagen jag gjorde min variant av det hela på stört!
Hallå!
Fredag imorgon, den här veckan försvann bara, en massa jobb såklart. Underbara supervarma kvällar, igår hade Pärlan match och det var som en sån där sommarkväll man bara vill vara ute hela natten. Och det går ju som sagt var inte att vara ute varje natt.... Men en 90minutersmatch i härligt sällskap och en PW med en annan fotbollsmamma under uppvärmningen är bra så en ljummen augustikväll.
Nu borde jag störta rakt i säng för fredagar är lika med pilateslektion klockan 06.00! Men måste hinna med lite fix och plock först.
September imorgon också, jag tänker vara barbent hela september!
Kram Jenny
Vilken smaskig rätt. Helt i min smak. Visst har det varit både underbara dagar och kvällar. Hoppas september också blir fin. Ha en härlig helg Kram Pernilla
SvaraRaderaSå var helgens middagstips avklarat, tack snälla du :) Ser sååå gott ut! Testar många av dina recept och det där med mat kan du...
SvaraRaderaÖnskar dig en skön fredag och en mysig helg!
Kram Titti
Ser väldigt gott ut! Kram och ha en fin helg!
SvaraRaderaJisses vad det börja att vattna sig i munnen. Tack för receptet och ha en fin helg.
SvaraRaderaKram mamma c
Hur läckert är inte detta! Ja, jag säger bara MUMS!! Läckert blått keramikfat också... blir så fint till det röda och gröna i fatet.
SvaraRaderaKRAMAR Anna
Wow, det där såg ju så läckert ut. Som vanligt så gör dina bilder att man blir sugen att testa!
SvaraRaderaJa, vilken härlig sen sommarvecka vi haft. Så skönt. Idag ska jag åka till Ängsö naturreservat och ta mig en vandringstur och sitta länge på klipporna och koppla av!
Kram Lena
Varför köper jag aldrig blå keramik, utan bara rosa...?! Maten ser fantastisk god ut, tack igen för inspo....
SvaraRaderaPilatesträning kl 06...? Nog för att jag är morgonpigg men...:o
Lördagkram från Kate
Det gäller att hålla hårt i dessa ljuvliga sensommarkvällar. Undra om du klarar barbent hela månaden. Det beror såklart på var du bor någonstans. Jag som bott både långt ner i söder och långt upp i norr tycker det är en markant skillnad när det glider in i september.
SvaraRaderaVilka läckra foton du bjuder på. Sedan är det inte ditt fel att jag inte kan ta ett smaktuggor på det färggranna som du frestar med. Inte blir det sämre när du "kryddar" med blå keramikdetaljer och det söta förklädet.
Kram från Bosse Blå
Håller med, barbent några veckor till får det bli! Men samtidigt längtar jag efter tjocka tröjor och boots...alltid härligt när hösten kommer om du frågar mig!
SvaraRaderaHa det gott!
Kram, Ann
Det låter verkligen galet gott! Tack för tipset.
SvaraRaderaJag är ingen lakrits-lover, men den såg god ut! Så bjuder du ju på en massa annat gott också! Portabelloburgare, det har jag inte testat! Tack för recept!
SvaraRaderaKram och trevlig helg!
/Maria
Men alltså sluta vad gott kram
SvaraRadera