lördag 23 november 2013
Lite godsaker såhär på lördan
Underbara soliga lediga lördag! Jag har bakat mjuk pepparkaka hela veckan känns det som! Eller ja iallafall två kvällar för att jag hade köpt hem för lite gräddfil första omgången. Nu är frysen full av mjuk pepparkaka som ska bli små snittar på vårt glöggmingel på första advent!
Jag använde ett recept från klassiska "sju sorters kakor" på pepparkakan.
En riktig gammal goding från min kära mormor som för övrigt fyllde hela 90 år igår!
Min familj har fått göra ett litet smaktest här på förmiddagen om vi ska ha dessa små snittar rostade eller icke rostade! Det blev dött lopp, så jag vet inte! När man inte rostar dem så får man mera pepparkakssmak och när man rostar dem så får man ett riktigt bra bett till messmörstoppingen!
Messmörstopping till pepparkakscrostini
räcker till ca 12 st
1 dl messmör
2 msk philadelfiaost
1 knivsudd bourbon vaniljpulver
1 nypa flingsalt
Blanda och spritsa ut! Toppa med ett sockrat fryst lingon!
Jag plockade ut lingon från frysen, sockrade och la in i frysen igen på ett fat.
Jag har också kokat lakritskola nu på morgonen, chokladdoppat dem och strösslat med flingsalt. Jag klibbade till det rejält men nu har Pärlan räknat dem, 103 stycken får lov att räcka till glöggen nästa söndag!
Första fixet med adventsdekorationerna har jag också startat upp med i morse.
Ska fortsätta med detta efter lunch, J lagar spagetti Bolognese.
Första hyacinterna kom in redan innan frukosten i morse, blå. Jag har under massvis av år alltid bara haft vita men blev helt betuttad i blå förra julen, framförallt som snittblommor. Har tryckt ner dem i favoritburken som tjänstgör till allt härhemma.
Fick precis veta att partyt som vi skulle ha gått på ikväll är inställt för att värdparet är sjuka. Jättetråkigt, men vi är inte sämre än att vi passar på att utnyttja att vi alla har barnvakt så att nu blir det drinkar och middag på krogen istället med några av vännerna som också gick miste om födelsedagsmiddagen ikväll! En sen sittning eftersom vi bokade i grevens tid, men då blir det mera fix härhemma!
Vad gör ni andra denna lördag, sista helgen innan advent?
Tusen tack för era färgtips! Ska vela lite till!
Kram Jenny
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vad gott det låter. Det där skulle jag faktiskt kunna tänka mig att baka :) Kram.
SvaraRaderaHärligt med middag på stan - njut!
SvaraRaderaPepparkakssnittarna låter gott, kan man göra toppingen på något annat än messmör? (inte en favoit till mig).
Kram Jannike
Å, underbart! Så fint att se din mormors handstil. Saknar min.
SvaraRaderaVackra bilder!
KRAM och ha en skön helg xx
Fint med de gamla receptböckerna.
SvaraRaderaVackra bilder.
Kram Maria
vad fint du har gjort. Gott med mjuk pepparkaka....mums. Hoppas ni har en trevlig kväll. Kram Anette
SvaraRaderaÅh, vila härliga bilder, kul att du ska med :) kram Diana
SvaraRaderaFörsta hyacinten här blev blå också, jättefina.
SvaraRaderaOch tack för bra recept till glöggfesterna.
Ser dina fina ljusstakar också på sista bilden.
Kramar
AnnaMaria
En välanvänd bakbok som jag också har. De receptet kommer jag att testa dock får jag klura ut något annat än messmör då det inte tillhör favoriterna. Älskar hyacinter, enligt mig julens finaste blomma o jag är redan inne på omgång två. Kramisar Tina
SvaraRaderaSå mycket gott och fint du bjuder på! Mjuk pepparkaka är en favorit här hemma :)
SvaraRaderaHa en fin söndag <3 Jennie
PS. tävling på bloggen om en härlig Lunafigur! :)
Vilka fina bilder du visar. Ja varför köper man alltid vita hyacinter ?! Tror nog att det har gått av en gammal vana att det ska vara vita, i alla fall hemma hos oss. Kanske ska bryta den trenden jag också i år ;)
SvaraRaderaÖnskar dig en skön söndag kväll.
Kram Pia
Mjukpepparkaka är så gott, jag bakar aldrig det själv utan väntar tills man får frossa av mormors ;-)
SvaraRaderaTråkigt med sjukdomar men kul att få komma ut tillsammans och ta tillvara på barnvakten ;-)
Önskar dig en fin start på veckan
Kram Sandra
Härliga bilder !!! Mjuk pepparkaka är favoriternas favorit :) Hyacinter avlöser varandra här, ut med de vissna och in med nya :) Kram Anna
SvaraRaderaÅh så gott det där ser ut! Mjuk pepparkaka från den boken har jag oxå gjort, boken håller knappt ihop här hos mig längre ;)
SvaraRaderaHär flyttade de första hyacinterna in hos mig oxå igår, kram Suss
Vad duktig du är som bakar och står i. Det ser ju himla gott ut får jag ju säga. Kul att du delar med dig av receptet.
SvaraRaderaVad roligt att din mormor firat hela 90 år, underbart!
Här finns det inga hyacinter att få tag i runt jul med det går bra ändå, haha.
Ha en fin start på veckan.
Kram Bodil.
Vilket härligt inlägg! Kokbok från mormor, vackra blommor, underbara bakverk (men jag hoppar över messmöret… ;) ) och utekväll… Låter som en toppen lördag! =)
SvaraRaderaKram och ha en ny fin vecka!
/Maria
Härmed utnämner jag dej till Sveriges mest effektiva kvinna ! Jisses vad du hinner med !!!
SvaraRaderaMysigtmed glöggmingel och mkt gott verkar det bli
Kraaam
Vad fina de blev! Låter som en mysig dag. Hoppas att veckan också blir bra. Kram Nina
SvaraRaderaVakker og koselig blogg du har. Den er ny for meg!
SvaraRaderaMjukpepperkaker har jeg aldri smakt, - ser kjempegode ut!
Klem
Oj vad mycket fint pyssel och fix du hunnit med, de där mjuka pepparkakorna ser verkligen helt underbara ut, mums!!!
SvaraRaderaKram Ullis
Å mjukpepparkaka :)
SvaraRaderaJag har också ett gammalt recept från någon mor längre bak i släkten. Varför bakade man godare förr? ;)
Så många hyacinter! Här är det ynka tre lökar hos oss bara... än!
Kram !
Hade fullt upp denna helg, hoppas på adventsfirande till kommande.
SvaraRaderaKram N
Sååå fina bilder,ser gott ut..
SvaraRaderaKram
Så mycket gott och vackert Jenny! Stora kramar till dig!
SvaraRaderaHej fina !
SvaraRaderaVill bara önska dej en riktigt fin adventshelg...stor kraaam
Det lät väldigt trevligt det med, med drinkar på krogen:) Kram Nilla
SvaraRaderaps. jag hittar inte din inbetalning till eventet. Kan du maila mig?
Du har ju galet fint hemma hos dig!
SvaraRaderaGod Jul om jag inte tittar in mer innan dess.
Kram kram
åh receptet på lakritskolan skulle jag allt vilja ha nu
SvaraRadera