tisdag 23 september 2014

Because every day is worth a dessert!

När jag sprang in på bibblan senast så nappade jag med mig en kokbok som stod ibland de nyinkomna böckerna, Smarta sötsaker: utan socker,gluten och mjölk av Ulrika Hoffer.

Ni som brukar läsa här hos mig vet ju att jag älskar sötsaker i alla former, jag är inte typen som skulle avstå att runda av en god middag med en dessert! Men jag älskar ju mat överhuvudtaget och den här boken såg väldigt frestande ut! Jag lånar sällan kokböcker på bibblan annars utan böcker att läsa innan jag somnar för jag är världens bokmal.

Den här var det kortlån på också så jag hann bara prova två recept! Men jag är förtjust så att jag ska klicka hem den här boken till mig!


Så nyttiga desserter att man kan äta dessert varje dag - me like! Idag så har jag haft en sån dag som krävde en liten dessert! Det blev hallonmousse, såååå god och full pott av tre girls som alla är i en superkräsen stuvade makaronerfas!

Hallonmousse

200 g frysta hallon
1 mogen avokado eller 1 dl  naturella cashewnötter (jag tog avokado)
3 färska dadlar utan kärna
1/2 msk färskpressad limesaft
1krm vaniljpulver

servering

1 handfull färska hallon
riven kokos
gojibär

Mixa allt till en slät mousse. Häll upp i portionsglas med ett par färska hallon, lite kokos eller gojibär på toppen. (Jag tog både kokos och gojibär)



 
 
 

Jag hade kunnat klämma i mig två, även att jag hade ökat lite på portionerna från receptet. Nu medans jag sitter och skriver så äter J sin, vi har lite så stafettmiddag här idag i all logistik och han tycker också den är super!



Det andra jag provade är Surisar fantastiskt surt godis med bara tre ingredienser!


Sessan älskade dessa och hon är en sån gottegris! Så det var bra, Ulrika Hoffers nyttiga godsaksbok ska alltså jag ge mig själv i present!

 
 
Förövrigt är jag höstchockad, från bikini och bad i havet, sommarklänning, träskor och nattlig promenad i shorts till värsta tjockjackan och vantar på mindre än 48 timmar! Jag har frusit hela dan, ätit matsäck på ett isande blåsigt Djurgården idag.
 
 
Nu blir det en kokhet dusch det vill säga om det finns något varmvatten kvar alls till mig efter flickorna...
 
 
                                               Kram Jenny


måndag 15 september 2014

En till helg av sommar


fick vi, och jag är så glad att jag inte följde min ursprungsplan att börja höststäda i helgen trots att det verkligen behövs för vi har bara fuskat med det hela sommaren. Men det är ju fortfarande sommar så jag fortsätter att fuska med städningen lite till!

Min helg började med bubbel och tjejmiddag i city och det var helt ljummet sen på natten när jag promenerade från bussen, jag var barbent och tog inte ens fram jackan ur väskan! Jag var bara tvungen att sitta på trappen en stund i ensamhet och njuta av en sommarnatt till låns såhär in i september!


Trots att jag skulle upp i ottan och barnvakta min systers pojkar på fredagen, så jag hade bästa sällskapet till förmiddagsfikat!


Min favoritlunch just nu om jag ska fixa en snabb till bara mig är en sån här sallad, inspirerad av skomakarlåda! Åt den i fredags då jag kände att jag ville ha nåt lite lättare än potatismoset jag serverade småkillarna!

Skomakarsallad

1 paket kotlettbacon
rapsolja
4-6 skivor rostbiff
1 näve blandad grönsallad
1 näve groddar
1/2 gul paprika
1/4 galiamelon
1/4 gurka
1 morot
8 minitomater, gärna gula

Sky

1 1/2 dl vatten
knappt 1/2 msk japansk soya
knappt 1/4 msk oxfond
1 msk grädde

Stek kotlettbaconet i rapsolja och låt överflödigt fett rinna av på hushållspapper, vispa ut en sky i samma panna, vatten, soya och fond. Smaka av med grädde. Och späd med vatten och ev lite mera grädde om det är för salt.
Skölj och slunga sallad och groddar, skala moroten och hyvla sen upp den med skalaren i remsor. Skala och kärna ur gurkan, skär i bågar, skär paprika och melon. Blanda alla grönsaker och toppa med rostbiff och bacon, häll sedan över sky så mycket som du önskar!



Njuter av att hänga ut tvätten så länge det går, allt som känns sommar suger jag i mig!


Fredagsbuketten är förra fredagens omsnittade med nytt vatten, jag älskar när rosorna är sådär puffiga och utslagna att de fyller hela vasen!


Potatispizza med parmesan,


innan vi sjunker ner i fredagsmyssoffan med flickornas och min absoluta godisfavvo just nu, pinfärska lakritspipor!


Äta allt som går ute! Frukost, lunch och middag!


J hade rullat två ton köttbullar, gott efter tennis och annat! Ett tips till köttbullar är att toppa en sallad med blandade grönsaker och sallad med syltlök!


Häng i köket halva söndan, prövade ett nytt recept från en av mina älsklingar i kokbokssamlingen, jag har skrivit det förut men jag rekommenderar såååå Samantha Larsens "Nu bryter vi för lunch!"



Prövade en indisk kyckling med en massa tillbehör i vackra färger!


Flickorna och en liten vän minglar lite på valvaka med grannar och vänner.

Och så har vi sparkat igång nya veckan, som är fylld av ett och annat smått och gott så därför är jag så glad för att ha haft ytterligare en sommarhelg när jag har badat i havet och promenerat hem om nätterna i klänning från middagar med kära vänner!

Nu blir det middag på Leftovers från indiska kycklingen, brukar ni också laga jättemycket mat på söndagen så ni har leftovers till måndagen?

                                                                       Önskar er alla en fin vecka!

                                                                              Kram Jenny

måndag 8 september 2014

Sist ut

av alla bloggerskor tar jag för givet att jag är nu! Med att tacka Linda & Lena för Mod och Harmoni i Enköping förra helgen! Men iallafall, TUSEN TACK för ett fint anordnat event!


Hej på er! Min blogg verkar vara en sån som uppdateras lite i efterhand! Nu hade jag en liten stund över denna dimmiga morgon innan jobbet. Förra veckan var galen, rekord i föräldramöten på en vecka! Därav tystnaden här! Här kommer iallafall mina bilder från den sista lördagen i augusti då det var bloggevent i Enköping!


Fikapaus! Mitt fikasällskap, Jennifer och Victoria!

Emma

                  

Kicki


Pia
Underbara föreläsningar var och en på sitt sätt! Jag hade dessutom turen att få både Pia och Kicki som middagssällskap! Pia och jag satt tillsammans på middagen på första bloggeventet jag var på så det var jättekul att få träffa henne igen! Ser så mycket fram emot hennes kommande projekt!



Detta var mitt favoritkit på modevisningen! Och om det hade blivit någon shopping för min del så hade det varit dessa underbara byxor som fått följa med hem! Nu höll jag mitt löfte om att lite detoxa plånboken så att inga kläder följde med hem!


Ingen kom ju dock tomhänt hem utan med inte mindre än tre goodiebags och jag la vantarna på kuddfodral och kökshandukar i vinstregnet! Men såklart så hann jag inte prata med alla som jag ville men jag fick hälsa på flera fina för första gången IRL! Och vi ska väl hoppas att vi ses igen nånstans!


Muslikakorna från goodiebagen, perfekt fikapaus mellan alla föräldramöten!


Min vecka avslutades dock perfekt! Vi har haft en vänfamilj på besök hela helgen så vi har varit långlediga och det har kännts som om vi tog ett steg tillbaka till sommarsemestern igen med långa middagar ute på altanen utan ens en filt! Sol och bad och massvis av god mat hemma och ute! Jag har inte tittat genom linsen förutom en snabb sväng här på Magasinet i Vaxholm,  Good food and shop en oslagbar kombination!


Ett underbart ställe att hänga på i solen! Mycket energi har tankats i helgen! Så dags att svepa kaffet och kila ner till jobbet! Önskar er en fin vecka allesammans!

                                                                                                Kram Jenny